Dzintaru koncertzālē skanēs festivāls «Latvijas pērles»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 21. līdz 24.augustam Dzintaru koncertzālē norisināsies festivāls "Latvijas pērles", kas pulcēs latviešu populārās mūzikas māksliniekus un ārzemju viesus. Katra festivāla diena veltīta kādai nozīmīgai latviešu populārās mūzikas personībai - Raimondam Paulam, Laimai Vaikulei, Mārtiņam Freimanim un Olgai Rajeckai.

Festivāla "Bigbank Latvijas pērles" idejas autors Raimonds Pauls norāda: "Mums vajag pievērst lielāku uzmanību latviešu valodai un latviešu mūzikai, jo parasti dominē angļu valoda. Es to ļoti labi saprotu, bet negribētos zaudēt to, ko esam sākuši 60. un 70.gados, jo ne viss tur bija slikts. Mums ir vajadzīgi jauni sasniegumi, bet to nebūs, ja nezināsim, ko esam jau izdarījuši. Tad nu pirmo reizi paskatīsimies, kas tur Dzintaros notiks."

Raimonda Paula koncertā 21.augustā Dzintaru koncertzālē skanēs gan viņa klasiskās dziesmas, gan vēl nedzirdēti sacerējumi latviešu un angļu valodā. Koncertā uzstāsies jaunā soliste Kristīne Prauliņa un Raimonda Paula dziesmu interprete Sonja Bišopa no Somijas, kā arī Jamaikas regeja grupa "Indikaa". Pie klavierēm būs pats komponists.

22.augusta koncerts veltīts Laimas Vaikules lielāko hitu programmai "Atkal mājās", kurā dominē Raimonda Paula sacerējumi.

23.augustā festivālā tiks godināts pāragri mūžībā aizgājušais komponists un mūziķis Mārtiņš Freimanis. Viņa mūzika skanēs jaunos grupas "Tumsa" dalībnieka Normunda Kalniņa aranžējumos Vidzemes kamerorķestrim un ritma grupai. Koncerta solisti būs Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Artis Gāga, grupa "Per", Kārlis Būmeisters, Valters Frīdenbergs, Andris Ērglis, Emīls Balceris, Marta Ritova, Sonja Bišopa, grupa "DaGamba" un Agnese Rakovska.

24.augusta vakarā festivālu noslēgs dziedātāja Olga Rajecka ar tautiski dejisko programmu "Buramdziesmas", kas izskanēs pirmo reizi. Būs gan pavisam jaunas, gan sen iemīļotas Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmas, turklāt Olga Rajecka ne vien dziedās, bet arī dejos. Koncertā piedalīsies dejotāji no kolektīviem "Rotaļa" un "Līgo", latgaliešu folkgrupa "Laimas muzykanti", Baumaņu ģimene, Rihards Lepers, Roberto Meloni un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti