Dzintaru koncertzālē notiks «Ziemassvētku festivāls»; īpašie viesi - «New York Voices»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 16. decembra līdz 7. janvārim pirmo reizi atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies "Ziemassvētku festivāls”.

Divpadsmit “Ziemassvētku festivāla” koncertos būs iespēja tikties ar izciliem Latvijas un ārzemju māksliniekiem – maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio  bigbendu, akordeonisti Kseniju Sidorovu un citiem māksliniekiem.

Festivāla īpašie viesi – divas muzikālas apvienības no ASV, kuras vieno vairākkārt iegūtas “Grammy” balvas – vieni no ievērojamākajām instrumentālajām apvienībām Amerikā – Losandželosas ģitāristu kvartets un leģendārais vokālais ansamblis “New York Voices”.

Kopā ar iepriekšminētajiem māksliniekiem koncertos dzirdēsim arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pirmo vijoļu grupas koncertmeistaru Raimondu Ozolu ar stīgu kvartetu, Rīgas Doma zēnu kori, pasaulē ievērojamu atzinību guvušo latviešu kontrabasistu, Berlīnes filharmoniķu mūziķi, Gunāru Upatnieku, balsu virtuozus Latvijas Radio kori, dziedātāju Ralfu Eilandu, Nacionālo bruņoto spēku orķestri, čellistu Valteru Pūci, Zvanu ansambli “Primus”, dziedātāju Elīnu Šimkus un baroka orķestri "Collegium Musicum Riga".

Pirmais Dzintaru koncertzāles “Ziemassvētku festivāls” klausītājiem piedāvās krāšņu muzikālo programmu – sākot no šarmanti liegiem franču šansoniem, Raimonda  Paula un Gijas Kančeli kino mūzikas, Volfganga Amadeja Mocarta, Johana Sebastiana Baha un Pētera Čaikovska melodiskajiem skaņdarbiem, līdz  Arvo Perta un Valentīna Silvestrova sirds mūzikai un pareizticīgo Ziemassvētku nakts apgarotajiem dziedājumiem. Vairāki koncerti “Ziemassvētku festivālā” būs īpaši veltīti arī bērniem.

Ziemassvētku festivāla laikā no 16. līdz 20. decembrim no plkst. 18 līdz 23 pie Dzintaru koncertzāles būs skatāms arī īpašs gaismas un skaņas šovs, kas iepriecinās koncerta apmeklētājus un izgaismos gada tumšāko laiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti