Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Andri Jaunsleini

Rīta Panorāma

Intervija ar Vjačeslavu Dombrovski

Maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends krāšņā koncertā

Dzintaru koncertzālē notiks Raimonda Paula un Radio bigbenda koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27.augusta vakarā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā  šīs vasaras spožākais džeza notikums - sezonas noslēguma koncerts ar Maestro Raimondu Paulu un Latvijas Radio bigbendu. Koncerta īpašie viesi būs jaunā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa un trompetes virtuozs no Zviedrijas Lasse Lindgrēns.

Jautāts, vai ar šo programmu atgriežas jaunībā, Maestro Raimonds Pauls saka: "Daļēji jā, jo mēs kādreiz ar to sākām. 70.gados bigbends jeb Latvijas Radio estrādes orķestris pamatā balstījās uz svinga mūziku. Tagad diezgan strauji atgriežas pie dzīvās muzicēšanas, un te ir tas skaistums, ka koncertā nevar strādāt ar fonogrammu, ir jāspēlē."

Latvijas Radio bigbends ir dibināts 1966.gadā, bet pēc 16 gadu pārtraukuma tā darbība tika atjaunota 2012.gadā. Divos gados orķestris sasniedzis augstu māksliniecisko kvalitāti un atkal sevi piesaka ar kvalitatīviem džeza mūzikas koncertiem.

Dzintaru koncertzālē skanēs ne tikai pasaulē populāras džeza melodijas, bet arī Raimonda Paula jaundarbi ar Guntara Rača vārdiem: "Man bija jāatgriežas to gadu stilā. Šajā gadījumā nav tik svarīgi dzeja saturiski, bet gan, lai varētu ar vārdiem operēt."

Koncertā skanēs džezam nepierastā latviešu valoda. Klausītājiem pārsteigums būs arī jaunā dziedātāja Kristīne Prauliņa. Viņai ir tikai 22 gadi, bet jau desmit gadu pieredze gospeļu korī. Viņa pārsteigusi pat pieredzējušo komponistu Raimondu Paulu. Savukārt dziedātājai tā būs pirmā satikšanās ar Paula melodijām.

"Bigbends - tā ir enerģija, tas ir nepārvarams spēks. Tā ir liela bauda, kad tev ir tāda aizmugure. Domāju, tas ir katra dziedātāja sapnis; man noteikti," saka Kristīne Prauliņa.

"Man ir prieks, ka parādās jaunā paaudze, kas par šo mūziku interesējas. Gandrīz tāpat kā ar klasisko mūziku - tur ir savs klausītājs, kam tas patīk, viņam arī ir jābūt sagatavotam. Te pamatskaistums ir improvizācija, solists katrā koncertā var spēlēt pilnīgi savādāk," teic Raimonds Pauls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti