Kultūras ziņas

Top "Dzimuši Rīgā" skatuve

Kultūras ziņas

Grafika un zīmējumi Jūrkalnes mākslas telpā

Intara Busuļa koncerts - Jānim Elsbergam 45

Dzintaru koncertzālē notiks Intara Busuļa koncerts, veltīts Jānim Elsbergam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30.jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē notiks ikgadējais Intara Busuļa solo koncerts, kas veltīts dzejniekam Jānim Elsbergam, ar kuru dziedātājs Intars Busulis un komponists Kārlis Lācis sadarbojas jau kopš 2007.gada.

 "Katru gadu koncertā ir kaut kas jauns. Mums vienkārši patīk rīkot šo koncertu, tā ir tradīcija, kas veltīta ne tikai skatītājiem, bet arī mums pašiem. Mēs parasti sagrupējamies un saņemamies tieši uz šiem koncertiem, jo tie nav bieži," telefonintervijā "Rīta Panorāmai" stāsta Intars Busulis.

Sadarbībā ar Jāni Elsbergu ir tapuši trīs Intara Busuļa solo albumi - "Кino", "Akts", "Citā©", kuros teju puse no iekļautajām dziesmām latviešu valodā ir ar Jāņa Elsberga vārdiem.

Pats dzejnieks atzīst: "Patīkami, protams, kaut arī mazliet dīvaini ziemas bērnam, janvārī dzimušam, dzimšanas dienu svinēt pēc Jāņiem. Ko tādu var izdomāt tikai tik dulli cilvēki kā Intars Busulis un Kārlis Lācis, un viņu komanda. Es esmu pateicīgs par šo sadarbību nu jau septiņu gadu garumā - tā man palīdzēja tikt ārā no krīzes. Gan no ekonomiskās, kas mums visiem gāja pāri, gan arī radošās - parastā dzejošana jau kādu laiku bija iegājusi strupceļā, bet izrādījās, ka tā tikai gaidīja atdzimšanu citā formā. Īstenojās tas, ko es neapzināti biju gaidījis ilgus gadus, - varēju beidzot apvienot savu muzikālo pusi, kas man nāk no tēva, un literāro pusi, kas nāk no mātes."

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti