Dzintaru koncertzālē notiks festivāls «Kremerata Baltica» – skanēs Šopēns, Kančeli, Plakidis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

10. un 11. septembrī Dzintaru koncertzālē norisināsies jau 18. starptautiskais “Kremerata Baltica” festivāls. Slavenais vijolnieks Gidons Krēmers un izcilais kamerorķestris “Kremerata Baltica” šogad svin orķestra 25 gadu un vijolnieka Gidona Krēmera 75 gadu jubileju, informēja koncertzāles pārstāvji.

Festivāla atklāšanas dienā, 10. septembrī, koncertā “Gidons Krēmers, Gija Kančeli un Pēteris Plakidis” līdzas pasaulslavenajam vijolniekam Gidonam Krēmeram un kamerorķestrim “Kremerata Baltica” uz skatuves kāps arī pianiste Agnese Egliņa un sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs. Pie diriģenta pults stāsies Azerbaidžānas Valsts simfoniskā orķestra, Jauno Minhenes filharmoniķu un Baku kamerorķestra galvenais diriģents Fuads Ilbragimovs, kurš uzstājies ar ievērojamākajiem orķestriem Eiropā. Atklāšanas koncertā skanēs skaņdarbi no komponistiem, kas bijuši Gidona Krēmera un ‘‘Kremerata Baltica’’ muzikālie domubiedri, kā arī komponistes, pianistes un dzejnieces Ļeras Averbahas (Lera Auerbach) ‘‘Serenādes melanholiskai jūrai’’ pirmatskaņojums.

Savukārt 11. septembra koncertā “Gidons Krēmers. Georgijs Osokins. Šūmanis un Šopēns”  skanēs Roberta Šūmaņa (Robert Schumann), kā arī Georga Pelēča skaņdarbi, Friderika Šopēna “Otrais klavierkoncerts” un reti atskaņotā  20. gadsimta azerbaidžāņu komponista Fikreta Amirova (Fikret Amirov) “Kamersimfonija”. Līdzās Gidonam Krēmeram un “Kremerata Baltica” uz skatuves būs izcilais pianists Georgijs Osokins un sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti