Kultūras ziņas

Izrādes bērniem Latvijas Televīzijas ēterā

Kultūras ziņas

Roaldam Dobrovenskim – 80

Dzintaru koncertzāle noslēdz vasaras sezonu

Dzintaru koncertzāle noslēdz vasaras sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar Vivaldi gadalaikiem klasiskās mūzikas ķeceru – grupas “DaGamba” izpildījumā 2.septembrī Dzintaru koncertzāle atvadās no vasaras un noslēdz vasaras koncertsezonu.

Brīdī, kad “DaGamba” mūziķi iemēģina skanējumu, Dzintaru koncertzālē jau jūtami pirmie rudens vēju pūtieni. Šovakar “DaGamba” sev raksturīgajā laikmetīgā un austrumnieciskā aranžējumā šo skatuvi pieskandinās ar Vivaldi, Prokofjeva un roka klasiķu darbiem koncertā “Vivaldi Rocks”.

"Mēs spēlēsim Vivaldi gadalaikus, tas ir tas lielais akmens - visi četri mūsu versijā," atklāj grupas “DaGamba” līderis Valters Pūce. "Būs arī vēl kaut kas no baroka laika pārveidots roka stilā - barroks. Būs vecie-labie skaņdarbi, ko visi zina. Būs arī kaut kas nedaudz no popmūzikas un būs ļoti, ļoti iemīļoti viesi, bet to es neatklāšu, tas lai paliek kā pārsteigums."

Ar “DaGamba” dinamisko koncertu Dzintaru koncertzāle noslēdz šīs vasaras sezonu. Koncertzāles vadība piebilst – veiksmīgo vasaras sezonu. Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis izceļ trīs grandiozākos sezonas notikumus Dzintaros - Mālera 8.simfonijas atskaņojumu, Vestarda Šimkus un Sergeja Nakarjakova koncertu. Pēc Ķirša domām ar to ir pilnīgi pietiekami, lai Dzintaru koncertzāli ierindotu pasaules koncertzāļu topa sarakstā.

Bez akadēmiskās mūzikas koncertzālē ir skanējusi arī populārā mūzika. Jūrmalas skatuve joprojām ir aktuāla, piemēram, Krievijas māksliniekiem. Koncertzāles direktors piebilst, ka tagad Dzintaru vārds arvien atpazīstamāks kļuvis arī Skandināvijā.

Savukārt nākamajā sezonā būtu jāiegrāmato trīs notikumi - sezonas atklāšanu 3.jūnijā, Jūrmalas festivāls no 17. līdz 23.jūlijam un sezonas noslēgums 2.septembrī, atklāj Ķirsis.

Par sezonas slēgšanu varam runāt tikai daļēji, jo Dzintari no šī gada ir atguvuši arī slēgto zāli. Tajā jau nākamnedēļ četrus vakarus skanēs koncertu cikls ar Gidona Krēmera, orķestra “Kremerata Baltica” un vairāku akadēmiskās mūzikas spīdekļu piedalīšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti