Dzintaru koncertzālē gaidāms Maestro Raimonda Paula dzimšanas dienas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. janvārī Dzintaru koncertzālē tiks atzīmēta Maestro Raimonda Paula 86. jubileja, informēja koncertzāles pārstāvji.

Koncertā uz skatuves kāps mūziķi, ar kuriem Raimondam Paulam izveidojušās īpašas muzikālas draudzības vairāku gadu garumā. Līdzās Maestro pie klavierēm uzstāsies soprāns Dināra Rudāne, dziedātājs Daumants Kalniņš, kā arī vokālā grupa "Framest". Dziedātājus pavadīs Latvijas Radio bigbends, kura patrons ir pats Maestro.

Koncertā skanēs džezroka kompozīcija "Spēļu nakts Duntes krogā", Paula instrumentālā mūzika no svītām "Dienvidu akvareļi", "Iespaidi" un "Kalnu skices", dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem un citas Paula kompozīcijas no dažādiem daiļrades periodiem. Tās bigbendam aranžējuši Gunārs Rozenbergs un Kārlis Vanags.

Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags par vienu no programmas opusiem – "Spēļu nakts Duntes krogā" sacīja: "Koncertā pavisam jaunās skaņās būs iespējams dzirdēt Maestro vērienīgo darbu "Spēļu nakts Duntes krogā", vokālās grupas "Framest" un Latvijas Radio bigbenda izpildījumā. Septiņdesmitajos gados komponētais darbs sastāv no vairākiem stilistiski atšķirīgiem posmiem, dinamisko džezroka skanējumu vietām nomaina svings, džeza valsis, fanks un pavisam akadēmisks skanējums, kas ir ļāvis instrumentācijā izmantot ļoti plašu krāsu paleti, sākot ar pavisam trauslu koka pūšaminstrumentu ansamblī, līdz skanīgam bigbenda tutti, kas lieliski paspilgtina vokālās partijas un izceļ skaņdarba dramaturģiju."

Koncerta norisi atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti