Dzintaru koncertzāle aicina uz muzikālajām pasakām mazajiem klausītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, Dzintaru koncertzāle aicina mazākos klausītājus uz koncertu ciklu “Muzikālās pasakas mazajiem”. Šā gada pirmajos mēnešos ciklā notiks trīs koncerti – “Smilšu pasaka ar zelta putnu” 6. februārī, “Mīļdziesmiņas” 13. martā un “Stārķa Stasīša stīgu stāsti” 3. aprīlī.

Pirmais koncerts – “Smilšu pasaka ar zelta putnu” – Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notiks 6. februārī plkst. 11, un tā laikā dosimies smilšu valstībā, kur noslēpies zelta putns. To meklēs šakālis, pērtiķis un princese. Kas atradīs putnu, tam uzsmaidīs laime. Koncertā piedalīsies: Dināra Rudāne (soprāns), Leila Alijeva (balss), Dainis Tenis (klavieres), Elizabete Lāce (arfa), Elvijs Endelis (sitaminstrumenti) un Smilšu kino (Guna Zandere). Koncertu vadīs Karina Bērziņa, videorežisors – Uģis Krišjānis.

Otrais koncerts – “Mīļdziesmiņas” – notiks 13. martā plkst. 11 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, un tajā klausīsimies iemīļoto latviešu komponistu Imanta Kalniņa un Raimonda Paula dziesmas bērniem par saulīti un mīļu dienu, par brālīti, māsiņu un putniņu. Dziesmiņas, kas iepriecina katra bērna sirdi. Koncertā piedalīsies populāri latviešu mūziķi: Aija Andrejeva (balss, flauta), Marts Kristians Kalniņš( balss, oboja), Goran Gora (balss, ģitāra), Jānis Miltiņš (taustiņi) un Mārtiņš Miļevskis (sitaminstrumenti). Koncertu vadīs Karina Bērziņa, videorežisors – Uģis Krišjānis.

Trešais koncerts – “Stārķa Stasīša stīgu stāsti” – notiks 3. aprīlī plkst. 11. Muzikālajā stāstā satiksies Stārķis Stasītis un sienāži, Nāriņa ar arfu, lielas un mazas vijoles.

Koncertu cikls “Muzikālās pasakas mazajiem” ir radīts vismazākajiem klausītājiem – pirmsskolas vecuma bērniem, kuri caur pasaku un rotaļu tēmu var apgūtu klasisko un mūsdienu mūziku. Koncertos piedalās pazīstami popmūzikas un klasiskās mūzikas mākslinieki – instrumentālisti, dziedātāji, dejotāji un aktieri, kuri atbilstoši katra koncerta tēmai ir tērpušies interesantos, bērniem labi pazīstamu tēlu kostīmos. Koncertos tiek rādīti arī nelieli fragmenti no multfilmām. Koncertu idejas autore un vadītāja ir Karina Bērziņa.

Dzintaru koncertzāle piedāvā iegādāties abonementu uz koncertu cikla “Muzikālās pasakas mazajiem” pirmā pusgada trīs koncertiem. Abonementa cena – 18 EUR.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti