Dzintaru koncertzāle aicina uz jauniem cikla «Brīvdienu mūzika» koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols 2020. gada pirmajā pusē turpina demokrātisko koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”. Jau svētdien, 26. janvārī, šī gada pirmajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā – tikšanās ar unikālās balss īpašnieku, kontrtenoru Sergeju Jēgeru, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Piedāvājumā sekos – “Brodvejas un kino mūzika”, “Skaistākās operu ārijas”, “Spāņu mūzika un dejas”, kā arī enerģiskie Astora Pjacollas un tango mūzikas ritmi.

Koncerta rīkotāji norāda: “Izrādās, ne tikai baroka laika sacerējumi, kas oriģināli komponēti kontrtenora balsij, lieliski salāgojas ar šī tembra krāsām, bet arī latviešu skaņražu vokālā kamermūzika.”

Cikla pirmajā koncertā līdzās draudzīgām sarunām skanēs Georga Frīdriha Hendeļa operu ārijas, itāļu komponistu Antonio Lotti un Vinčenco Bellīni vokālie skaņdarbi, kā arī Jāņa Lūsēna un Artūra Maskata skaistākās solo dziesmas Sergeja Jēgera un pianistes Ievas Šmites izpildījumā.

Sergejs Jēgers ir slavenākais Latvijas kontrtenors. 2005. gadā viņš ierindojās 25 finālistu vidū un ieguva godpilno 6. vietu prestižajā raidsabiedrības BBC konkursā “Pasaules dziedātājs 2005 Velsā” (“Cardiff Singer of the World 2005”). Viņš regulāri piedalās Latvijas Nacionālās operas iestudējumos, lielas formās darbu atskaņojumos kā arī sniedz solo koncertus Latvijā un ārpus tās robežām – Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Lielbritānijā, ASV, Kanādā, Baltkrievijā, Uzbekistanā, Kazahstanā, Spānijā, Somijā, Portugālē, Itālijā, Zviedrijā, Ēģiptē, Nīderlandē, Francijā un citās valstīs.

Sergejs Jēgers
Sergejs Jēgers

Otrajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā  “Brodveja un kino mūzika” 1. martā klausītāji tiksies ar Rīgas Saksofonu kvartetu (Katrīna Kivleniece, soprānsaksofons, Artis Sīmanis, altsaksofons, Ainars Šablovskis, tenorsaksofons, Baiba Tilhena, baritonsaksofons), kā arī solistiem Emīlu Kivlenieku (tenors) un Beāti Zviedri (soprāns). Viņu izpildījumā – leģendāri Brodvejas un kino mūzikas skaņdarbi.

Trešajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā “Skaistākās operu ārijas” 22. martā klausītāji dzirdēs operdziedātājus Marlēnu Keini (soprāns) un Mihailu Čuļpājevu (tenors), kuriem koncertā pievienosies pianiste Agnese Egliņa. Viņu izpildījumā – skaistākās itāļu, vācu un franču komponistu operu ārijas.

Ceturtajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā “Piazzolla, Lācis, Tango” 26. aprīlī, uzstāsies virtuozais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvarteta (Sandis Šteinbergs, vijole, Raimonds Melderis, vijole, Arigo Štrāls, alts, Ainārs Paukšēns, čells, Raivo Ozols, kontrabass) un akordeonists Atrūrs Noviks. Viņi izpildīs Astora Pjacollas (Astor Piazzolla) un Kārļa Lāča skaņdarbus, kā arī tango mūzikas ritmus.

Ieva Kemlere
Ieva Kemlere

Savukārt pēdējā šā pusgada “Brīvdienu mūzikas” koncertā “Spāņu mūzika un dejas” 24. maijā klausītāji tiksies ar dziedātāju Aiju Vītoliņu, ģitāristu Kasparu Vizuli, kontrabasistu Reini Ozoliņu, taustiņinstrumentālistu Tomu Mikālu, sitaminstrumentālistu Rinaldu Maksimovu un dejotājiem Ievu Kemleri un Ģirtu Bisenieku. Šajā koncertā atšķirībā no citiem cikla koncertiem skatītājiem būs iespēja ne tikai baudīt sarunas un mūziku, bet arī tempermentīgus dejas priekšnesumus horeogrāfes Ievas Kemleres interpretācijā.

Cikla “Brīvdienu mūzikas’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla “Brīvdienu mūzikas’’ koncertus vadīs diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti