Dzintaru koncertzāle aicina uz Jāņa Lūsēna kino un teātra mūzikas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2019. gadā Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aicina klausītājus uz jaunu koncertu ciklu “Kino un teātra mūzika”. 

Šie koncerti iecerēti kā sirsnīgas sarunas ar populāriem un tauta iemīļotiem komponistiem par viņu radīto mūziku leģendārām 20. gadsimta izrādēm un kinofilmām, informēja Dzintaru koncertzāles pārstāvji. Koncertos klausītāji tiksies ne tikai ar komponistiem, bet arī kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem.

13. aprīlī plkst. 18.00 Dzintaru koncertzālē notiks otrais cikla “Kino un teātra mūzika” koncerts, kurā koncerta vadītājs Ojārs Rubenis uz sarunu aicinās iemīļoto latviešu komponistu Jāni Lūsēnu. 

Viņam uz skatuves pievienosies dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze, Kristīne Zadovska, Annija Putniņa, Uģis Roze un Aija Vītoliņa, lai kopīgi atcerētos skaistākās melodijas no rokoperām “Kaupēn, mans mīļais”, “Indriķa hronika”, “Sfinksa”, mūzikla “Agrā rūsa”, “Leļļu operas”, muzikāli teatrālā koncertuzveduma “Mistērija par sapni un mīlestību” un daudzām citām.

“Kino un teātra mūzika, manuprāt, ir neatņemama sastāvdaļa emocionāli precīzai iedarbībai uz skatītāju. Bieži vien, skatoties stāstu, mēs to pat nepamanām. Un tomēr uz mirkli iedomāsimies, ka skaņu partitūras nav... Latvijā šai mūzikai ir bagātas tradīcijas, sākot no vecmeistara Jāņa Ivanova un Marģera Zariņa līdz jaunajiem skaņražiem,” uzsver jaunā koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” vadītājs O. Rubenis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti