Kultūras ziņas

Dziesmu spēles "Tobāgo!" atjaunotā versija

Kultūras ziņas

Grīziņkalnu satricina trešais bundzinieku samits

Operzvaigznes Elīnas Garančas balss Dzintaros

Dzintaros skanēs operzvaigznes Elīnas Garančas balss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latviešu operdziedātāja Elīna Garanča rotā pasaules slavenāko opernamu un koncertzāļu skatuves, sajūsminot tūkstošiem klausītāju un skaisti daudzinot Latvijas vārdu pasaulē. Viņa atzīst, ka vienmēr ar lielu prieku uzstājoties dzimtenē. Garančas koncerts Dzintaros jau 11.jūlija vakarā. Latviešu operzvaizgne uzstāsies kopā ar Hiblu Gerzmavu, ļaujoties maestro Karela Marka Šišona rokas vadībai.

Tikai šorīt ielidojusi no koncertiem Eiropā un no pašas rīkotā festivāla Getvaigā Austrijā, (kas top sadarbībā ar maestro Šišonu), Elīna, enerģiski uzlādēta, ir atkal preses ielenkumā. Tāda ir starptautiskas zvaigznes apjūsmoti skaistā, bet sarežģītā dzīve.

Kā atzīst dziedātāja, viņai pašai ir liels pārdzīvojums dziedāt dzimtenē. Garanča stāsta, ka Hiblu Gerzmavu pazīst no koncertiem Sanktpēterburgā un citviet.

"Esam vairākas reizes tikušās gan Metropolitēnā, gan citos teātros," norāda Garanča. "Brīnišķīga, ezoteriska māksliniece, un domāju, ka Latvijas publikai viņa patiks."

Elīna Garanča intervijā Latvijas Televīzijai gan saka, ka reizēm tomēr spēka pietrūkstot, tomēr viņa tic labai organizācijai un loģistikai.

"Diemžēl bieži nākas mācīties naktīs, un es kā sieviete varu izturēt ar četrām piecām stundām, bet balsij vajadzīgas visas astoņas deviņas stundas," stāsta Garanča. "Nu, ir tā, kā ir. Tā otra puse ne vienmēr ir tik spoža un saulaina, bet, kamēr var, tikmēr ir jādara, un katram dziedātājam ir savs nogājiena termiņš... jāspiež, kamēr var."

Tūdaļ pēc koncerta Dzintaros Elīnu gaida Parīzes opera, tad izrādes Minhenē, bet vēl – Elīna piekritusi būt arī 1. Eirovīzijas koru konkursa žūrijā.

Savukārt Karels Marks Šišons izsaka patiesu prieku atkal uzstāties Rīgā, satikt savus mūziķus un muzicēt kopā ar sev tuvo cilvēku. Programma izvēlēta atbilstoši atklātai Dzintaru koncertzāles skatuvei, kurā iekļauts viss skaistākais, kas opermūzikā uzrakstīts.

11. jūlijā Dzintaru koncertzālē Elīna Garanča un Hibla Gerzmava mūs priecēs ar slavenākajām pasaules operu ārijām un duetiem. Viņu uzstāšanās muzikālo pavadījumu nodrošinās Festivāla orķestris, ko vadīs Karels Marks Šišons.

Koncerts, kuru organizē kompānija “ART Forte”, ir iekļauts Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” programmā un notiek ar tā atbalstu.

Jau vēstīts, ka fonds “Baltijas muzikālās sezonas” ir dibināts, lai realizētu vērienīgus klasiskās mūzikas projektus. Fonda mākslinieciskais direktors ir Andrejs Žagars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti