Kultūras ziņas

Ūdens pretrunīgā daba fotogrāfijās

Kultūras ziņas

Ar krāšņu uzvedumu atklātas "Dzīres Kuldīgā"

Koncertu "Dzimuši Latvijā" gaidot

«Dzimuši Latvijā» zvaigznes ir pārliecināti – arī paši mācīsies no Simtgades jauniešu orķestra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nākamās nedēļas sākumā Dzintaru koncertzālē piedzīvosim vienu no Latvijas simtgades krāšņākajiem notikumiem – koncertu “Dzimuši Latvijā”, ar kuru tiks atklāts “Jūrmalas festivāls”.

Koncertā uz vienas skatuves uzstāsies pasaulē atzīti mūziķi no Latvijas, jaunie talanti un īpaši simtgadei par godu izveidots jauniešu orķestris.

“Man ir prieks par jauniešiem un vispār par šo ideju, un es ceru, ka tā nebūs vienreizēja ideja,” pastāstīja Latvijas Simtgades jauniešu orķestra diriģents Ainārs Rubiķis, “kad jauniešiem, solistiem, mazajiem ir iespējas pieskarties tiem lielajiem solistiem un tāpat arī orķestrantiem, mūziķiem ir iespēja strādāt ar Latvijā prominentiem mūziķiem kā koncertmeistariem, kā skolotājiem, mentoriem.”

Rubiķis ir pārliecināts – būtiska ir pieskaršanās sajūta, kopā būšanas sajūta.

Ģitāristu Miku Akotu plašākai publikai pirmo reizi bija iespēja iepazīt pirms trīs gadiem konkursā “Radīti mūzikai”, bet šajā koncertā viņš uzstāsies kopā ar izcilo vijolnieci Vinetu Sareiku.

“Tas, ka es uzstāšos kopā ar Vinetu, man ir ļoti liels pagodinājums, jo ar tādu vijolnieci kā Vineta, man liekas, būtu jebkuram gods kopā uzspēlēt,” atzīst Akots. “Es varētu šajā projektā iegūt jaunu pieredzi, spēlējot kopā ar orķestri, nekad pirms tam man tāda iespēja nav bijusi tādā koncertā uzstāties.”

Savukārt Vineta Sareika dalās savos iespaidos par jauno mūziķi: “Atklājot Mika Akota personību, dzirdot, kā viņš spēlē, mani tiešām uzrunāja tieši viņa spēja priecāties par to, ko viņš dara. Un es domāju, ka tas tiešām ir ļoti svarīgi – arī gadiem ejot, to dzirksti nepazaudēt un neļaut nekādā gadījumā rutīnai ņemt pārsvaru. Es domāju, tā pozitīvā dzirksts ir ļoti svarīga. Tas ir arī tas, ko mēs sniedzam klausītājiem, kāpēc cilvēki vispār nāk uz koncertiem – lai aizmirstu ikdienas domas un raizes un tiešām ļautos skaistumam.”

Arī akordeoniste Ksenija Sidorova atzīst, ka spēlēt ar jauniešiem ir lieliska ideja. Viņa ir pārliecināta ne tikai par to, ka spēs jauniešiem kaut ko iemācīt tieši par koncertēšanu, bet arī par to, ka pati varēs kaut ko iemācīties no jauniešiem.

“Man vispār šis ceļš ar “Dzimuši Latvijā” sākās no “Dzimuši Rīgā” pāris gadus pirms tam, un man likās brīnišķīga ideja, lai visi mūziķi vispār satiekas uz vienas skatuves. Dažreiz arī satiekas viens ar otru. Jo es vairākus no tiem nezināju, tikai lasīju par viņiem un skatījos koncertos. Bet tagad, kad man pateica, ka būs ar jauniešiem, man liekas, tā ir vislabākā ideja,” atzīst Sidorova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti