Kultūra

Kino centrs rūpīgi plāno Latvijas simtgades filmu pirmizrādes

Kultūra

Čaka muzejā - «Mūžības skarto» lasījumu maratons

“Austras biedrības” pārstāve Inese Sērdiene par Austru Pumpuri

Dziesminiece: «Austrasbērniem» ir skaidrs – dziesmai jāturpinās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc dziesminieku kustības aizsācējas un veicinātājas Latvijā Austras Pumpures nāves viņas sekotājiem ir skaidrs, ka dziesmai ir jāturpinās, intervijā Latvijas Radio sacīja “Austras biedrības” pārstāve Inese Sērdiene.

Arī pēc Pumpures aiziešanas mūžībā viņas sekotājiem “austrasbērniem” ir skaidrs, ka dziesmai ir jāturpinās. “Līdz pēdējai manai sarunai ar viņu Austra stāstīja, kāda koncertprogramma mums ir jāsagatavo, kas mums ir jādzied, kādi mums ir nākotnes plāni. Viņa domāja par turpinājumu, un arī mēs zinām, ka tam ir jāturpinās,” sacīja Sērdiene.

„Mīlestība ir tas raksturojošais, kas Austru ir pavadījis visu mūžu un ko viņa ir devusi mums. Ar to man arī Austra asociējas – tā ir liela, liela mīlestība. (..) Austrasbērniem tas ir pašsaprotami, ka dziesmai ir jāturpinās. (..) Austra faktiski neņēma vērā šo faktu, ka viņa kādā brīdī aizies. Viņa zināja, ka kādā brīdī tas notiks, viņa to pieņēma, bet tajā pašā laikā viņa domāja par turpinājumu. Tas viss ir arī mūsos, austrasbērnos, viņas draugos, mēs zinām, ka tam ir jāturpinās. Jo tas, ko viņa iedeva Latvijas mūzikā, tā ir milzīga radošā dzirksts cilvēkiem, kuri tagad jau paši raksta dziesmas. Tā ir mūsdienu tautas folklora, ko Austra ir iesākusi un radījusi šo dziesminieku kustību Latvijā. Kaut arī viņa pati nerakstīja dziesmas, viņa iedvesmoja ļoti, ļoti daudzus. Tie ir neskaitāmi austrasbērni visā Latvijā, kas – esmu pārliecināta – turpinās šo ceļu par godu viņai, par godu šai mīlestībai, ko viņa sludināja. (..) Viņa aizgāja mūžībā 88 gadu vecumā, un mēs ar Austru reizēm par šo ciparu pasmaidījām. Viņa teica: „Astoņdesmit astoņi – tas ir tāds apaļš skaitlis, tās ir tādas divas bezgalības.” Mēs sakām, ka viņa aizgāja bezgalībā. Un nevis tajā horizontālajā, bet vertikālajā – debesīs.”

Jau ziņots, ka 88 gadu vecumā mūžībā aizgājusi dziesminiece, dziesminieku kustības aizsācēja un veicinātāja Latvijā Austra Pumpure. 

Atvadīšanās no Austras Pumpures notiks sestdien, 7.janvārī, plkst.13 Liepājas Svētās Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti