Rīta Panorāma

Izdots unikālās enciklopēdijas "Muižas Latvijā" 4. sējums

Rīta Panorāma

Riodežaneiro bērnus iepriecina Ziemassvētku vecītis

Jaunās programmas "Zvaigznes pieskāriens" koncerttūre

Dziesmas par ziemu, kosmosu un sapņiem – Katrīna Gupalo dosies koncertturnejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

22. decembrī ar koncertu Bauskas pilī dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo uzsāks savas jaunās programmas "Zvaigznes pieskāriens" koncerttūri, kas tuvāko mēnešu laikā izskanēs visā Latvijā, informēja mūziķes pārstāvji.  Koncertprogrammā iekļautas dziesmas par ziemu, kosmosu un sapņiem Katrīnas Gupalo aranžijās balsij un klavierēm.

Jauno koncertprogrammu iedvesmojusi Katrīnas Gupalo mīlestība pret ziemu. Koncertos izskanēs gan romantiskas un melanholiskas dziesmas, piemēram, Nikolas Kidmenas izpildītā "One Day I'll Fly Away", gan kosmosa tēma ar slavenajiem Deivida Bovija "Space Oddity" un Eltona Džona "Rocket Man", gan Ališas Kīzas un Laizas Minelli Ņujorkas dziesma un Elvisa Preslija un Frenka Sinatras darbi. Būs arī Katrīnas Gupalo pašas kompozīcijas un citas klausītāju iemīļotas dziesmas latviešu valodā, tai skaitā Imanta Kalniņa dziesma "Apvij rokas", kas jau skanēja Katrīnas Gupalo 2021. gada vasaras koncerttūres "Tauriņa samtainā smarža" programmā.

Šobrīd izsludināti seši tūres koncerti. Jaunā programma pirmatskaņojumu piedzīvos 22. decembrī Bauskas pils muzejā. Katrīna Gupalo stāstīja: "Šobrīd, kad neviens no mums nevar būt pilnīgi drošs par jebkādu plānu realizāciju, arī koncertu plānošanas process ir kļuvis daudz spontānāks. Kad rodas kāda lieliska ideja, visa radošā un organizatoriskā komanda ļoti īsā laikā mobilizējas, lai koncerti varētu notikt. Jūtu, ka līdzīgi ir arī ar klausītājiem, kuri aizrautīgi ķer pasākumus, kamēr tie ir, jo nav itin nekādas garantijas, cik ilgi tas būs iespējams. Protams, šādi dzīvot un plānot savu darbu ir liels izaicinājums, bet toties tik liels prieks ir redzēt, kā biļešu tirdzniecības vietās kūst biļetes un cik kultūras alkstoši ir Latvijas klausītāji!"

29. decembrī Liepājas Latviešu biedrības namā izskanēs nākamais tūres "Zvaigznes pieskāriens" koncerts, kuram sekos koncerti Doles Tautas namā (14. janvārī), kultūras centrā "Berģi" (21. janvārī), Lūznavas muižā (23. janvārī) un Valmieras Kultūras centrā (12. februārī).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti