«Dziesma, ar ko tu sāksies?» – ar Imanta Kalniņa dziesmas akustisko versiju valsts svētkos sveic Katrīna Gupalo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sveicot Latviju 102. jubilejā, dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo publicē akustisko versiju Imanta Kalniņa kompozīcijai “Dziesma, ar ko tu sāksies?” (“Apliecinājums”). Šī dziesma ir priekšvēstnesis drīzumā gaidāmajam Katrīnas Gupalo albumam “7 skumjas zvaigznes”, informēja mūziķes pārstāvji.

“Šovasar Imanta Kalniņa programmas koncerttūrē piedzīvoju neskaitāmus prieka mirkļus, kad, atskaņojot “Dziesma, ar ko tu sāksies?”, visa zāle dziedāja reizē ar mani. Nu, kad ierobežojumu dēļ nevaram būt kopā, vēlējos radīt šo kopības sajūtu, ieskaņojot ne tikai dziesmas solo partiju, bet arī visas kora balsis – tā, it kā mēs visi būtu atkal kopā,” sacīja Katrīna Gupalo.

“Dziesma, ar ko tu sāksies?” tika pirmatskaņota 1979. gadā grupas “Menuets” koncertā. Tās vārdu autors ir Viktors Kalniņš. Gadu gaitā tā izskanējusi neskaitāmu koru un ansambļu interpretācijās. Katrīnas Gupalo izpildījumā šī dziesma skan klavieru pavadījumā. Visas ierakstā dzirdamās vokālās partijas aptver plašu diapazonu – četras oktāvas –, un ir pašas Katrīnas Gupalo ieskaņotas.

Drīzumā klajā nāks Katrīnas Gupalo albums “7 skumjas zvaigznes”, kas veltīts Imanta Kalniņa daiļradei.

“Dziesma, ar ko tu sāksies?” ierakstīta mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”. Skaņu režisors – Aleksandrs Volks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti