Rīta Panorāma

Intervija ar Edgaru Maži

Rīta Panorāma

Intervija ar muzikālo apvienību "Stiprās sievas"

Orķestra "Rīga" Ziemassvētku koncerts kopā ar Ellas Ficdžeraldas dziesmām

Dziedātāju Ficdžeraldu īpašā Ziemassvētku koncertā godinās orķestris «Rīga» un mūsu džeza dīvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Džeza dziedātāja Ella Ficdžeralda  iemantojusi visu laiku lieliskākās džeza dziedātājas titulu – viņu dēvēja par dziesmas pirmo lēdiju, džeza karalieni vai lēdiju Ellu. Orķestris “Rīga” un mūsu džeza dīvas 23. un 26.decembrī Lielajā ģildē koncertā “Celebrating Ella Fitzgerald” atcerēsies leģendāro dziedātāju.

Dziedātājai Ievai Kerēvicai vienmēr Ficdžeraldas repertuārs asociējas ar vieglumu un rotaļāšanos: „Viņa bija tik absolūti brīva savā tehnikā, un balss bija tik īpaša, ka likās – viņai tas ir tik vienkārši, kā nopūst spalviņu kaut kur. Ārkārtīga viegluma sajūta.”

Svarīgi ir nevis tas no kurienes tu nāc, bet gan, kurp tu dodies, reiz teikusi amerikāņu džeza dziedātāja Ficdžeralda. Šīs viņas domas pavada arī orķestra „Rīga” jauno koncertprogrammu “Celebrating Ella Fitzgerald”.

„Viss smaguma centrs balstīts uz oriģinālām aranžijām, ko savulaik Ficdžeralda ieskaņojusi skaņu platēs. Tas arī no džeza mūzikas gardēžu un cienītāju puses būs saldais ēdiens. Latvijā līdz šim oriģinālapdares nemaz nav atskaņotas, būtībā lielākā daļa būs pirmo reizi Latvijā,” uzsver orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un diriģents Valdis Butāns.

Ficdžeraldas dziesmas ir džeza zelta ēras laiks, tās ir pilnas ar pozitīvām emocijām. Nākamgad dziedātāju godinās viņas 100.dzimšanas dienā.

Dziedātāja Ilona Bagele atklāj, ka Ficdžeralda pārsvarā dzied par mīlestību, bet šī koncerta programma būs vērsta uz Ziemassvētku dziesmām un skaisto, ziemas uzburto pasauli.

23.decembra koncertā populārās melodijas kopā ar orķestri „Rīga” dziedās  Kerēvica, Ilona Bagele, Evilena Protektore un Roberts Memmēns.

 “Mans iekšējais uzdevums ir nemēģināt kopēt vai attēlot Ellu, tas nav iespējams, bet vairāk godināt,” norāda Kerēvica.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti