Kultūras ziņas

Operzvaigznes Elīnas Garančas balss Dzintaros

Kultūras ziņas

Grīziņkalnu satricina trešais bundzinieku samits

Gatavojas 3. Eiropas koru olimpiādei Rīgā

Dziedātāji gatavojas Eiropas koru olimpiādes koncertam «Tiltiem pāri»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau nedēļas nogalē, 16. jūlijā, Rīgā sāksies 3. Eiropas koru olimpiāde, kurā piedalīsies vairāk nekā 150 koru. Vienīgā diena, kad nenotiks neviens konkurss būs nākamā ceturtdiena, 20. jūlijs, kad Rīgā varēs vērot olimpiādes dalībnieku gājienu un “Arēnā Rīga” notiks Ulda Marhileviča dziesmu cikla “Tiltiem pāri” pirmatskaņojums, kurā piedalīsies gandrīz 1000 dziedātāju.

Ulda Marhileviča dziesmu ciklā multimediālam bērnu un jauniešu koru lieluzvedumam “Tiltiem pāri”, piedalīsies 850 dziedātāju. Dziedāt aicināti kori, kuri savu varēšanu apliecinājuši jau iepriekš un kā arī dažādu Latvijas novadu mūzikas skolu kori.

Īpaši koru olimpiādei sacerētā dziesmu cikla ideja vēsta par mīlestību, kas uzvar aizspriedumus un spēj pieņemt svešādo. Dziesmu cikla vārdu autors ir Guntars Račs. Kopā ar koristiem uzvedumā solo dziedās Aminata un Daumants Kalniņš.

"Tas ir pirmais mūsu kopīgais mēģinājums, un es tiešām esmu gandarīts par to darbu, kas jau ir ieguldīts, ko katrs diriģents ir izdarījis, ko bērni paši ir izdarījuši šajā vasaras brīvlaikā, kur it kā varētu būt saistīti ar citām lietām, bet tajā pašā laikā atradušie iespēju mēģināt un strādāt," norāda 3. Eiropas koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

Uzveduma “Tiltiem pāri”, režisore ir Margo Zālīte. Tas būs tikai viens no notikumiem "Arēnā Rīga" Eiropas koru olimpiādes laikā, kas ilgs nedēļu, sākot no šīs svētdienas.

Jau vēstīts, ka trešā Eiropas koru olimpiāde un "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" norisināsies no 16. līdz 23.jūlijam, Rīgā pulcējot dziedātājus no visas pasaules - vairāk nekā 150 koru un 10 000 dziedātāju no visas pasaules.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti