Dziedātāja Olga Rajecka jubileju atzīmēs ar koncertiem visā Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

7. janvārī nozīmīgu jubileju svin latviešu dziedātāja un Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Olga Rajecka. Lai atzīmētu šo notikumu, māksliniece ieplānojusi vairākus lielus koncertus, kuros viņa aicinās piedalīties māksliniekus, ar kuriem krustojušies viņas radošie ceļi, informēja mūziķes pārstāvji.

"Koncertos piedalīsies gan deju kolektīvi, kuros esmu dejojusi un joprojām dejoju, gan mani draugi mūziķi, ar kuriem kopā esmu uzstājusies pēdējos desmit gados, gan komponisti, kuri man rakstījuši dziesmas. Daudzi mani draugi diemžēl jau muzicē uz citām skatuvēm, taču svētki ir jāsvin. Ļoti priecājos, ka esmu nodzīvojusi līdz 2022. gadam, un tas ir tik lieliski, ka vēl varu drusku dziedāt un varu vēl uzdancot. Tāpēc būšu ļoti priecīga par iespēju atkal uzstāties publikas priekšā," atzina dziedātāja, piebilstot – katra koncerta viesu sastāvs atšķirsies.

Jubilejas koncerttūri dziedātāja sāks 2. aprīlī renovētajā Lielvārdes Kultūras namā. Šajā koncertā piedalīsies gan "Eolika", gan "Turaidas Roze", dziedātājs Uģis Roze un ģitārists Aivars Gudrais, dziedātāja Aija Andrejeva, Lielvārdes Violetais koris, deju kolektīvs "Madara", kā arī pavadošais sastāvs Jāņa Miltiņa vadībā. "Ceru, ka šajā koncertā mums pievienosies čellists Tomass Ančs, kurš ir atgriezies no mācībām ārzemēs," atklāja Rajecka.

Koncertā, kas 8. aprīlī notiks Valmieras Kultūras centrā, piedalīsies grupas "Vitamīns" (Rajecka ar šo grupu sāka sadarboties 1978. gadā) un "Bāze 7", kā arī mūziķi Aigars Krēsla, Raimonds Macats un Aigars Grāvers.

Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē 9. aprīlī Olga Rajecka uzstāsies kopā ar mūziķiem Andri Baltaci, Andri Eriņu un vijolnieci Ingu Zeili no grupas "Laimas muzykanti", grupu "Baritoni". Rajecka norādīja: "Koncerta pirmajā daļā ar Uģi Rozi dziedāsim skaistās Imanta Kalniņa dziesmas. Otrajā daļā skanēs manas populārākās dziesmas īsti latgaliskās aranžijās, kuras veidos Andris Baltacis savā stilā."

VEF Kultūras pilī 22. aprīlī koncerta pirmajā daļā kopā ar Olgu Rajceku piedalīsies ģitārists Aivars Gudrais un dziedātāja Zane Gudrā, un tajā iekļauti skaņdarbi no programmas "Buramdziesmas". Koncerta otrajā daļā dziedātāja aicinājusi pievienoties deju kolektīvus "Rotaļa", "Šaine" un "Līgo". Rajecka neslēpj: "Šajā daļā gan dziedāšu, gan dejošu un varu apsolīt, ka būs gan kopdeja "Saule riet", gan "Rakstu raksti" un "Sidrabrasa", arī "Karsta mana jauna dziesma" un "Krūga Madaļeņa"."

24. augustā Dzintaru koncertzālē koncertā "Mana svētku diena" piedalīsies teju visi mākslinieki, ar kuriem kopā Olga Rajecka uzstājusies: "Dāmu pops", dziedātāja Aija Andrejeva, "Turaidas Roze", "Eolika", kultūras ministrs Nauris Puntulis, mūzikas izdevējs un mūziķis Guntars Račs, deju kolektīvi u.c.

Olgas Rajeckas jubilejas koncerti notiks arī Ventspils teātra namā "Jūras vārti", Vidzemes koncertzālē "Cēsis", Dobeles Ķestermeža estrādē, Jelgavas brīvdabas koncertzālē "Mītava", Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji", Liepājas koncertzālē "Pūt, vējiņi", Saulkrastu estrādē.

Visos koncertos piedalīsies pavadošā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti