Rīta Panorāma

Intervija ar flautisti Ilonu Kudiņu un vijolnieci Paulu Šūmani

Rīta Panorāma

Intervija ar Arni Vērzemnieku par bērnu drošību sākoties jaunajam mācību gadam

Dziedātāja Nora Anna un ģitārists Vils Lūms koncertēs pirmo reizi Latvijā

Dziedātāja Nora Anna un ģitārists Vils Lūms pirmo reizi uzstāsies Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

29. augusta vakarā kultūra telpā “Autentika” ciklā “Dzīvās ceturtdienas” skanēs duets. Divi jauni mūziķi Nora Anna un Vils Lūms satikās studijās Anglijā, Modernās mūzikas akadēmijā Gilfordā. Viņi kopā muzicē jau trīs gadus – divatā un arī citos muzikālos sastāvos.

Ciklā "Dzīvās ceturtdienas" tas būs pēdējais koncerts. Kā norāda projekta “Dzīvās ceturtdienas” vadītāja Žaklīna Zābere, ir prieks palīdzēt jaunajiem mūziķiem kļūt labāk redzamiem.

"It kā jau Latvijā ir daudz vietu, kur uzstāties, bet tā atpazīstamība jau rodas lēnām, publiku pamazām pieradinot," saka Zābere, stāstot, ka "Dzīvajās ceturtdienās" uzaicinātās grupas un mūziķus pati vēlējusies iepazīt. Viņa meklējusi nevis vienkārši eksperimentus, bet kvalitāti.

Dziedātāja un dziesmu autore Nora Anna nesen pabeigusi studijas Anglijā un tur arī turpina savas mūzikas karjeras gaitas, uzstājoties gan ar pašas komponētām dziesmām, gan ar džeza repertuāru.

Nora savas dziesmas raksta angliski un sauc tās par “maziem, nostalģiskiem, pasakainiem hibrīdiem”, jo tajās var saklausīt nedaudz gan no popa, džeza, blūza un no folka stila. Stila impulsi Norai Annai nākuši gan no Noras Džonsas, gan no Džeimsa Teilora un citiem mūziķiem.

"Nora jau padsmit gadu vecumā sāka mācīties dziedāt klasisko mūziku. Viņai ir laba vokālā tehnika, un tas palīdz popa un džeza mūzikā. Mēs koncertos spēlējam džeza mūzikas standartus un miksējam dažādus stilus. Mums ir priecīgas dziesmas un arī pārdomu pilnas par jaunas sievietes jūtu pasauli, kad pienāk melanholija, skumjas un pārdomas," stāsta ģitārists Vils Lūms, kurš koncertā gādās par Noras Annas muzikālo pavadījumu.

Duets koncertējis visapkārt Anglijai un katru gadu vasarā atgriežas uz koncertiem Francijā, bet Latvijā ar šādu programmu viņi muzicēs pirmo reizi.

Nora Anna jūnijā laida klajā savu debijas singlu “Over The Moon”, ko var dzirdēt Spotify, iTunes, Soundcloud un citās mūzikas platformās. Tagad viņa strādā pie jauna albuma ierakstīšanas.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti