Dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča par jauno albumu: Mūziķu ideju lidojums dzirdams katrā skaņdarbā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

22. augustā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" tiks prezentēts Jolanta Gulbes-Paškevičas jaunais studijas albums "Gaisma krīt", kas izdots reizē ar videoklipu dziesmai "Dūdieviņš", informēja “Riga Room Records” pārstāvji.

Šajā vasarā Jolanta Gulbe-Paškeviča klausītājiem nodod albumu "Gaisma krīt", kurā apkopotas latviešu tautai iemīļotas un dziedātājai ļoti nozīmīgas latviešu komponistu dziesmas jaunās aranžijās. Albumā iekļautas tādas dziesmas kā Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera "Dziesma par spēli", Zigmāra Liepiņa un Jāņa Baltausa "Slēdz mani atmiņās", Aigara Voitišķa un Viktora Kalniņa "Cik savādi".

Īpaši šim albumam veidotas jaunas aranžijas, kuru autori ir pianists Kristaps Vanadziņš, ģitārists Āris Ozols un pati Jolanta Gulbe-Paškeviča. Kopā ar jau minētajiem mūziķiem albuma ierakstā piedalās basisti Staņislavs Judins un Jānis Rubiks, bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, kā arī saksofonists, flautists Deniss Paškevičs.

Muzikālais materiāls ierakstīts Latvijā "SDG studio" sadarbībā ar Valdi Indrišonoku. Digitāli un CD formātā albums izdots "Riga Room Records" paspārnē.

Par jauno albumu Jolanta Gulbe-Paškevica saka: "Darbs pie šī mūzikas albuma bija viens no interesantākajiem un radošākajiem procesiem, kāds man dzīve ir bijis. Lielisks kopdarbs ar mūziķiem, kur katrs ielika savu īpašo talanta unikālo redzējumu kopīgā skanējumā.

Mūziķu brīvais ideju lidojums ir dzirdams katrā skaņdarbā, un tas šo albumu padara īpašu.

Paldies latviešu komponistiem un dziesmu vārdu autoriem par nacionālās kultūras bagātību. Esmu uzaugusi ar šo mūziku, tā ir veidojusi manu muzikālo gaumi. Šis ieraksts ir mans veltījums manai tautai, maniem cilvēkiem."

Imanta Kalniņa un Vizmas Belševicas dziesmai "Dūdieviņš" radīts videoklips. Tā autori ir "Kanepes Films". Klipa ainas filmētas rītausmā Katvaru muižas parkā un Vecmoku muižas alejā, kā arī VEF Kultūras pilī.

22. augustā jaunā albuma programma tiks prezentēta Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". Vietu skaits koncertā ierobežots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti