Dziedātāja Aminata izdod minialbumu «Savvaļas pusē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No šodienas mūzikas pasaule par vienu albumu bagātāka. Mežonīgāks, pirmatnīgāks, instinktīvāks un latvisks. Īsi pirms paredzētā solo koncerta dziedātāja Aminata laidusi klajā pēc kārtas ceturto, tiesa, mini albumu "Savvaļas pusē".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pagājuši septiņi gadi, kopš dienasgaismu ieraudzīja dziedātājas Aminatas debijas albums "Inner Voice". Toreiz pilnībā angļu mēlē un saukts par mūziķes personiskākajām pārdomām. Nu Aminatas diskogrāfijā svaigs ieraksts – "Savvaļas pusē", kas ir ceturtais albums pēc kārtas, un līdzīgi kā iepriekšējais – izdots mini formātā.  Kā jau to pasaka priekšā nosaukums, jaunākais veikums esot mežonīgāks un pirmatnīgāks. 

"Tas būs atšķirīgs, kaut kas būs arī līdzīgs, protams, tam, ko es darīju iepriekš, bet tomēr tas, ka tika iesaistīti arī citi cilvēki ar citu pieeju dziesmu rakstīšanai, citu redzējumu, tas arī, protams, ietekmē; arī teksti – tur ir arī daži tādi teksti, kurus es droši vien pat nebūtu atļāvusies uzrakstīt pati, bet, kad kāds cits uzraksta, tad kaut kā savādāk to uztver. Šis albums tiešām ir kaut ko tādu pavēris manī, ko es pati droši vien nespētu no sevis izvilkt," atzīst Aminata.

Visas piecas mini albumā iekļautās dziesmas tapušas šopavasar radošā nometnē, pieaicinot talkā reperi ansi, grupas "Astro’n’out" solisti Māru Upmani-Holšteinu, dziedātājus Būū un Chris Noah, DJ Ruud, dziesminieku Miku Frišfeldu un citus.

"Šis albums sanāca tāds … Es jūtos sievišķīgāka, un man gribējās to sajūtu nodot, jo tiešām ar laiku es sāku justies kaut kā gan sievišķīgāk, gan pārliecinātāk par sevi, un šajā albumā man liekas, ka to visu var dzirdēt. Un man šķiet, ka bez citu cilvēku palīdzības es kaut ko tādu no sevis neizvilktu. Albums ir izjusts, es nekautrējos par lietām, par kurām es dziedu," teic Aminata.

Drīzumā kādai no albuma dziesmām taps arī videoklips, taču – kurai – tas tiek paturēts noslēpumā. Kā sola māksliniece – mini albumam "Savvaļas pusē" sekos, visticamāk, tāda paša nosaukuma lielais studijas albums, un šī uzskatāma par pirmo albuma daļu. Dziesmu rakstīšana atsāksies rudenī, kad būs aizvadīti "Savvaļas pusē" solo koncerti Andrejostas kvartāla vasaras skatuvē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti