Džezfanka grupa «Very Cool People» izdod singlu un datorspēli «Labirints»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas džezfanka grupa "Very Cool People" (VCP) izdevusi jaunu hiphopa stilistikā ieturētu singlu "Labirints" kopā ar reperiem Edavārdi un ansis, kā arī soulmūzikas dziedātāju Kristīni Prauliņu. Kopā ar singlu tapis ne tikai videoklips, bet arī datorspēle, paziņojumā medijiem informē grupas pārstāvji.

Jaunā dziesma tapusi, kad iesaistītie mūziķi nolēmuši veidot kopīgu tāda paša nosaukuma koncertprogrammu. Grupas pārstāvji paziņojumā min, ka "Labirints" ticis ieskandināts vasaras festivālos un, vērojot klausītāju pozitīvo reakciju, grupai kļuvis skaidrs, ka šī dziesma jāiemūžina un jāizdod kā singls.

Līdz ar dziesmu tiek prezentēts arī animēts videoklips, kura darbība notiek tāda paša nosaukuma datorspēlē "Labirints":

Edavārdi ir pazudis labirintā un ansis kopā ar Kristīni Prauliņu dodas viņu meklēt, bet ceļā stājas VCP mūziķi – ļaunie spoki, kuri vēlas sagūstīt galvenos varoņus un atstāt Edavārdus labirintā uz visu mūžu. Video veidojis jau vairāku grupas klipu autors Valdis Krūmiņš, bet animētos tēlus – grafiskais dizainers Mārtiņš Zaļūksnis. 

Jaunajam singlam izveidota arī datorspēle "Labirints".

Tajā katrs var izvēlēties, vai viņš grib būt Edavārdi, ansis vai Kristīne Prauliņa, un doties uzdevumā savākt visas bumbas, taču jārēķinās ar to, ka ceļā stāsies jau minētie ļaunie tēli - spoki, kuri izskatās pēc grupas VCP dalībniekiem. Spēli izstrādājis Nauris Kolmanis kopā ar Mārtiņu Zaļūksni.

VCP izziņo arī faktu, ka februārī nāks klajā albums ar nosaukumu "Koncertprogramma Pa apli", kas tika ierakstīts šā gada vasarā, kad grupa, Edavārdi, ansis un Kristīne Prauliņa kopīgi uzstājās koncertos.

Programmā iekļautas kopdziesmas gan Kristīnei ar Edavārdiem, gan abiem reperiem, gan arī visiem trim kopā. Visām kopdziesmām "Very Cool People" mūziķi izveidoja jaunus aranžējumus, kas ieturēti fanka, soula un hiphopa mūzikas tradīcijās. Tāpat programmā un jaunajā albumā iekļautas pavisam jaunas, publiski vēl maz dzirdētas kopdziesmas.

28. martā šo programmu klātienē ikvienam būs iespēja dzirdēt un redzēt grupas lielkoncertā "Hanzas peronā". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti