Džeza saksofonists Paškevičs vadīs Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas bigbendu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) "Melngaiļskolas bigbendu" un "Junioru bendu" turpmāk vadīs saksofonists, flautists, komponists, producents, mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikas skolotājs Deniss Paškevičs. Mākslinieks jaunos darba pienākumus sāks pildīt jau no 2020. gada 6. janvāra, medijus informē vidusskolas pārstāvji.

Deniss Paškevičs ir viens no retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā.

Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš guvis starptautisku atzinību, kļūstot par piecu saksofonzīmolu oficiālo mākslinieku un šobrīd pārstāvot četrus no tiem: "Marca Reeds" (Francija) un "Riga Winds Limited" (Lielbritānija/Latvija), "Kay Siebold Mouthpieces" (Vācija), "TT Mouthpieces" (Itālija).

Deniss piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos. Albums "Variations", kas ierakstīts kopā ar leģendāriem mūziķiem – Vjačeslavu Ganeļinu un Arkādiju Gotesmanu, saņēmis četru zvaigžņu vērtējumu pasaules slavenajā džeza žurnālā "Downbeat". Jaunākais albums "Asta In Madrid" veikts kopā ar dāņu mūziķiem un izdots vinila formātā “Riga Room Records” izdevniecībā.

Deniss Paškevičs ir aģentūras "Riga Room" un mūzikas izdevniecības "Riga Room Records" dibinātājs.

"Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas mērķis vienmēr ir bijis tendēts uz attīstību un izcilību.

Jaunais bigbenda vadītājs ir harismātiska personība ar izcilu reputāciju, darba spējām, un pieredzi, tāpēc esmu gandarīta, ka audzēkņi varēs turpināt pilnveidoties Denisa Paškeviča vadībā," stāsta LMMDV direktore Inga Auziņa.

"Melngaiļskolas bigbends" pastāv kopš 2013. gada septembra, kad to izveidoja trompetists un pedagogs Jānis Ivuškāns. Tajā muzicē 25 Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas bērni un jaunieši vecumā no 14 līdz 23 gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti