Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Oditu Krenbergu

Rīta Panorāma

Intervija ar Danu Reiznieci-Ozolu

LR Bigbends un džeza māksliniece Čaina Mozes

Džeza dīva Čaina Mozes un Latvijas Radio bigbends muzicēs «Splendid Palace»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Viena no šī brīža spožākajām džeza māksliniecēm Čaina Mozes kopā ar Latvijas Radio bigbendu aicina klausītājus baudīt džeza, blūza un soul mūzikas populārākos 20.gadsimta hitus 27.februārī plkst. 19 kinoteātrī "Splendid Palace".

"Čaina ir džeza mūzikas stāstniece - viņai patīk saviļņot klausītājus. Viņas koncerti vairāk līdzinās iestudējumiem, jo par katru skaņdarbu viņa uzbur neaizmirstamus attēlus - vai tie būtu Bilijas Holidejas sirdēsti, vai Ninas Simonas degsme. Džeza mīļotāji, kuri apmeklēja Čainas koncertu Rīgā 2014.gadā, noteikti ir aicināti to apmeklēt vēlreiz, jo šoreiz tam grandiozitāti piešķirs bigbenda klātbūtne," tā par koncertu un pašu dziedātāju saka Latvijas Radio bigbenda direktors Māris Briežkalns.

"The UK Times" par viņu rakstījuši: "Žilbinošs šiks - viņa lieliski pārvalda skatuvi līdz ar mirkli, kad uz tās uzkāpj!"

Čaina Mozes ir amerikāņu dziedātāja, slavenās džeza mūziķes Dī Dī Bridžvoteras meita, kura mūzikai pievērsusies agrā vecumā. 38 gadus vecā Čaina līdz šim izdevusi piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. Jaunākais Mozes ieraksts ir klasiskās džeza noskaņās ieturēts albums "Crazy Blues", kas tapis kopā ar franču pianistu Rafaelu Lemonjē. Albumā apkopotas meistarīgas Mozes versijas par savu mūzikas etalonu - džeza, blūza un soula klasiķu - Dīnas Vašingtonas, Helēnas Hjūmas, Ninas Simonas, Dženisas Džoplinas un citu izpildītāju darbiem. Albums ierindojies septītajā vietā pārdotākā britu "baltās" preses laikraksta "The Sunday Times" 2013.gada albumu top 100. Mūzika no šī albuma būs dzirdama arī koncertā Rīgā, Latvijas Radio bigbenda pavadījumā.

Čaina Mozes dzīvo Parīzē un paralēli muzikālajai karjerai darbojas kā televīzijas un radio raidījumu vadītāja Francijā, kā arī piedalās dažādos kino un teātra projektos.

Čaina Mozes turpina strādāt pie jauniem ierakstiem, no kuriem jaunākais būs veltīts leģendārajiem džeza mūziķiem, kā arī aktīvi koncertē Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā. Laiku pa laikam viņa mēdz uzstāties arī kopā ar savu māti, priecējot dažādu paaudžu džeza mīļotājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti