Džeza dienas Liepājā atklāj Anna Marija Jopeka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien, 5. aprīlī, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē plkst. 18 tiks atklātas gadskārtējas, jau devītās, Džeza dienas Liepājā. Tās atklās pasaules slavenā poļu džeza dziedātāja Anna Marija Jopeka, informē Džeza dienu rīkotāji.

Anna Marija Jopeka izdevusi neskaitāmus albumus, strādājusi kopā ar vairākām pasaules mūzikas slavenībām.  2013.gada rudenī kā īpašais viesis uzstājusies “Tito Pariš” koncertā, Rīgā. Uz Liepāju mūziķes ceļi vedīs pirmo reizi un, kā uzsver pati mūziķe, viņa to gaida ar nepacietību.

Mūzikas valoda stāv pāri visām valodām. Brīnums. Tā ir svētība spēt muzicēt, ceļot un satikt cilvēkus no tik dažādām valstīm,” tā par sajūtām pirms koncerta Liepājā izsakās dziedātāja.

Uz jautājumu, ko mūziķe sagaida no publikas Liepājā, viņa atbild, ka skatītāji ir tie, kas sagaida un kam būtu jāsagaida un nekad otrādi. Viņa uzsver, ka mūziķi ir, lai kalpotu, tas ir garīgs darbs, līdzvērtīgs sociālam darbam.

“Es nedomāju, ka patiesībā rakstu, spēlēju vai dziedu džezu,” tā par savu izvēli pievērsties džeza mūzikai atbild Anna Marija Jopeka.

Mūziķe uzsver, ka bieži sadarbojas ar džeza mūziķiem, bet viņas ceļš ir neaprakstāmi plašs.

“Es dievinu tos, kuri, mums, klausītājiem ir atklājuši citu skatījumu uz visumu caur mūziku: kā Pats Metinī  (Pat Metheny), ar kuru es kopā ierakstīju albumu “Upojenie”, Stings (Sting), kura koncertā es biju iesildošā dziedātāja, vai Pīters Geibriels (Peter Gabriel), kura studijā es veicu sava albuma “ID” ierakstu. Man patīk doma, ka ir grūti definēt viņu žanru. Viņi dara visu, ko iespējams izdarīt mūzikā. Tā ir tikai mūzika," stāsta Jopeka.

Jopeka klausītājiem Liepājā prezentējot savu projektu "Polanna". Muzikālo pavadījumu veido izcili instrumentālisti un Polijas džeza mūzikas zvaigznes septiņu cilvēku sastāvā. Projektā "Polanna" māksliniece atklāj savu jauno izpratni par skaistiem un nozīmīgiem mirkļiem Polijas mūzikas vēsturē - tradicionālo, klasisko, džeza un populāro mūziku. Koncerta laikā mūziķi spēlējas ar muzikālām formām, veidojot valdzinošu improvizāciju. Vienlaicīgi priekšnesumu pavada spriedze un koncentrācija, kas sniedz viegluma sajūtu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti