Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Andri bērziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Danielu Pavļutu

Andra Dzenīša, Armanda Siliņa un Alda Liepiņa "Vīriešu dziesmas"

Dzenīša «Vīrieša dziesmas» – latvieša spogulis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Alternatīvais kamermūzikas festivāls “Sansusī”, kas šovasar Aknīstes novadā notiks jau trešo reizi, pavasari ieskandina ar koncertu “Vīriešu dziesmas”. Trešdien, 13.aprīlī Zirgu ielas koncertzālē Vecrīgā izskanēs komponista Andra Dzenīša vokālā cikla “Vīriešu dziesmas “ otrās burtnīcas pasaules pirmatskaņojums.

“Vīriešu dziesmu” cikla varonis ir latviešu vīrietis, kura domas un izjūtas dzejā izteikuši mūsdienu latviešu dzejnieki un mazāk pazīstami latviešu dzejas klasiķi. „Ļoti daudz poēzijas ir par sievietēm, ļoti daudz ir poēzijas par to, kāda ir skaista mīla. Bet šeit ir par dažādām vīriešu dzīves problēmām reālajām, sākot no mašīnām, beidzot ar alkoholu, ar jūtām. Makšķerēšana vēl nav, bet noteikti būs kādreiz,” saka komponists Andris Dzenītis.

„Jebkurš no tiem dzejoļiem ir sajūtas, kuras mēs atzīstam – „Jā, mums katram tā ir bijis. Tas ir ļoti personiski, un arī mēs paskatāmies uz to distancēti no malas un pasmejamies mazliet,” piebilst Dzenītis.

Līdzsvaram pretstatot sievišķīgo enerģiju, koncertā izskanēs arī “Dagdas paralēles” Ievas Paršas izpildījumā, kurā par pamatu ņemts Raiņa aprakstītais kontrasts starp sievišķo un vīrišķo pasaules uztveri. „Šis pasākums notiek pilsētā, mēs mēģinām atkal to pašu sajūtu, kas ir pie mums festivālā “Sansusī” dabūt šeit. Tāpēc arī ir šī dekorācija, kas ir viena neatņemama sastāvdaļa mums pašiem festivālā. Es domāju, ka skatītājiem būs līdzīgi atmosfēras ziņā,” norāda festivāla „Sansusī” idejas autors un baritons Armands Siliņš.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti