«Dzelzs vilks» un «Pērkons» Cēsīs ieskandinās rokkoncertu Ukrainas atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 12. martā, Cēsu Pils parkā norisināsies atbalsta koncerts Ukrainai "Roks pret okupāciju". "Pasākumā mūziķi vērsīs uzmanību uz Krievijas cietsirdīgo un nepieņemamo iebrukumu, ar ziedojumiem aicinot atbalstīt ukraiņu tautas cīņu par brīvību," informēja organizatori.

Vakara gaitā uzstāsies tādas Latvijā plaši pazīstamas grupas kā "Pērkons", "Dzelzs vilks", "Inokentijs Mārpls", "Oranžās brīvdienas", "Queentessence un Rihards Saule". Pasākuma rīkotāji sola apmeklētājus pārsteigt arī ar iepriekš neizziņotām muzikālajām performancēm.

Koncerts, ko organizē Cēsu "Fonoklubs" un grupa "Oranžās brīvdienas", būs bez maksas, un tā laikā pasākuma apmeklētāji tiks aicināti atbalstīt Ukrainas cilvēkus un bruņotos spēkus, zvanot uz "Ziedot.lv" tālruni 9000 6086 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

"Ir grūti aptvert to, kas pašlaik notiek vien dažu simtu kilometru attālumā no Latvijas. Tas, kā katrs individuāli varam paust atbalstu, ir – ne vien ziedojot, ja ir iespēja, bet arī skaļi stāstot par notiekošo Ukrainā – iestāties par cilvēktiesībām un pret šādu nepiedodamu agresiju" sacīja viens no pasākuma rīkotājiem, "Fonokluba" programmas direktors Marts Sildniks. "Tā kā rokmūzika vienmēr ir asociējusies ar pretošanos tam, kas nepieņemams, vēlējāmies sniegt savu artavu, sarīkojot skaļu koncertu par godu īstajām šī laika rokzvaigznēm – apbrīnojami sīkstajiem ukraiņiem."

Koncerta sākuma laiks ir paredzēts pulksten 17.00, bet noslēgums – 22.00.

Koncertu vadīs rokmūzikas pazinējs Gustavs Terzens. Video tiešraidei, ko nodrošinās "ReTV", būs iespējams sekot līdzi vairākos pašmāju medijos.

KONTEKSTS:

24. februārī Krievija pēc tās prezidenta Vladimira Putina paziņojuma par "militāro specoperāciju" sāka iebrukumu Ukrainā, kur sākotnēji triecienus raidīja uz militārās infrastruktūras objektiem, bet vēlāk, kad Ukrainas spēku pretošanās izrādījās negaidīti sīva, sāka arvien nežēlīgāk bombardēt Ukrainas pilsētas, bojā iet arī civiliedzīvotāji. Tāpat tiek ziņots par lūgumiem veidot humānos koridorus, jo vairākās pilsētās cilvēki nevar saņemt pat visnepieciešamākās preces.

Krievijas uzbrukums Ukrainai izraisījis vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas.

Kopš karadarbības sākuma jau vairāk nekā divi miljoni cilvēku no Ukrainas devušies bēgļu gaitās, liecina ANO Bēgļu aģentūras dati. Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku. Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti