NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Kolektīva indivīdu masa, Nap Eyes, Chromatics u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Keitija Bārbale, Dani Ryan, I.Baušķenieks, Gorillaz (feat. R.Smith)

Top 25/10 LV jaunumi: Dzelzs Vilks, ANOHNI, Arab Strap, Loma

«Dzelzs vilks», politisks komentārs, pārsteigums no Skotijas – Radio «Naba» mūzikas TOP jaunumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šonedēļ radio “Naba” mūzikas topa jaunumos – singls no nākamgad gaidāmā “Dzelzs vilka" albuma, ANOHNI dziesma par politisko situāciju ASV, pārsteigums no skotu dueta “Arab Strap” un melanholisks kolektīva “Loma” skaņdarbs.

“Dzelzs vilks” – “Glāzes” [self-released]

Viena no pašmāju leģendārākajām apvienībām – “Dzelzs vilks” – nākamgad svinēs jau savu trīsdesmito dzimšanas dienu. Šo notikumu grupa plāno atzīmēt ar jaunu albumu, kuram gan vēl nav paziņots ne nosaukums, nedz precīzāks izdošanas datums. Toties ir singls no gaidāmā ieraksta.

Preses relīzē grupas solists Juris Kaukulis, cita starpā, minēja, ka par dziesmu “Glāzes” grupā esot bijušas “karstas diskusijas”. Mani tas neizbrīna, jo pēc “Dzelzs vilka” standartiem šī tiešām ir visnotaļ sacukurēta un aranžijas ziņā garlaicīga popmūzika, taču, kā jau allaž gadījumā ar “Dzelzs vilku”, melodiska. Turklāt šoreiz īpaši jāizceļ arī Reiņa Jaunuļa radītais videoklips, kas noteikti ir viens no pašmāju mūzikas iespadīgākajiem videodarbiem 2020. gadā.

ANOHNI – “R.N.C. 2020” [self-released]

Jaunākais Lielbritānijā dzimušās, bet ASV dzīvojošās mūziķes ANOHNI (agrāk zināma kā Entonijs Hegartijs) singls, kā jau var noprast pēc nosaukuma, radies pēc republikāņu (diemžēl 2020. gadā tas jālasa – “trampikāņu”) nacionālā konventa, kas 4 dienu garumā risinājās dažādās ASV pilsētās pagājušajā nedēļā.

ANOHNI preses relīzē (un dziesmā, protams) uzsver arī republikāņu rupora “Fox News” joprojām pārsteidzošo ietekmi, kā arī šā brīža politisko situāciju ASV salīdzina ar slavenā seriāla “The Handmaid’s Tale” notikumiem. Starp citu, ja kāds nav vēl redzējis, iesaku – ārkārtīgi spēcīgs seriāls, īpaši pirmā sezona.

“Arab Strap” – “The Turning of Our Bones” [“Rock Action”]

Viens no nedēļas negaidītākajiem un patīkamākajiem pārsteigumiem. Skotu unikālais duets “Arab Strap” izziņoja jaunu vinila plati, kas būs projekta pirmā kopš 2005. gada. Tā gan būs 7” singla plate, bet tik un tā patīkami.

A pusē atrodamais skaņdarbs “The Turning of Our Bones” ir gan muzikāli, gan teksta (“I don't give a fuck about the past our glory days gone by / All I care about right now is that we mole inside your thigh”), gan aranžijas ziņā emocijas rosinošs darbs. Gan Eidans Mofats (Aiden Moffat), gan Malkolms Midltons (Malcolm Middleton) nekur no mūzikas skatuves nebija pazuduši, pēdējā desmitgadē vairāk pievēršoties solo projektiem, bet liels prieks viņus dzirdēt atkal kopā, turklāt tik labā formā.

“Loma” – “Half Silences ["Sub Pop"]

Melanholiskākā un mīlīgākā dziesma no šīs nedēļas Radio “Naba” TOP jaunumiem. Kolektīvu “Loma”, kas debitēja pirms trim gadiem ar projekta vārdā nodēvēto albumu “Loma”, veido grupas “Cross Record” dalībnieki Emīlija Krosa (Emily Cross) un Dens Duzinskis (Den Duszinsky), kā arī slavenās grupas “Shearwater” multi-instrumentālists un līderis Džonatans Meiburgs (Jonathan Meiburg).

“Loma” oktobra beigās ir apsolījusi jaunu albumu “Don’t Shy Away”, ko šobrīd ievada ar singlu “Half Silences”. Preses relīzē Meiburgs saka: “Kad tu radi jaunu albumu, nekad nezini, kura dziesma beigās tajā iekļūs. “Half Silences” ir izņēmums, jo par to mēs no sākta gala zinājām, ka tai ierakstā ir jābūt.” Dūmakains un sapņains gabals.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti