«Dzelzs vilks» aicina uz Jura Kaukuļa jubilejas koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ziemas nogalē un pavasarī latviešu rokgrupa “Dzelzs vilks” aicina uz grupas solista un dziesmu autora Jura Kaukuļa pusgadsimta dzimšanas dienas koncertiem, kas no 8. februāra līdz 18. aprīlim notiks Liepājā, Skrīveros, Valmierā, Jelgavā, Cēsīs un Rīgā, medijus informē grupas pārstāvji.

“Šis būs viens no nebeidzamajiem mēģinājumiem noķert dzīvās mūzikas skaņās manu nemierīgo laikmeta sajūtu šajā dzīves posmā – tās radītāji ir arī mani cīņubiedri mūzikā un visi tie ļaudis, kurus laimīgi saucu par klausītājiem. Koncertos ceru viņus satikt – dažādu vecumu, dažādu pārliecību draugus, kuri mīl gan trakulīgi dejot, gan sēdvietās mierīgi klausīties,” par koncertiem saka Juris Kaukulis.

Jura dibinātā grupa “Dzelzs vilks” ir viena no populārākajām Latvijas rokgrupām, kas saņēmusi ievērojamu skaitu apbalvojumu gan par labākajiem roka un folka albumiem, gan dziesmām.

Koncertos skanēs dziesmas no dažādiem “Dzelzs vilka” daiļrades posmiem, tāpat fanus priecēs Jura Kaukuļa radītās populārākās kompozīcijas un pavisam jaunas dziesmas. Koncertos izskanēs arī dziesmas, tapušas radošās sadarbībās ar dažādiem māksliniekiem.

Koncerti:  8. februārī Liepājā, “Fontaine Palace”; 14. februārī Skrīveru Kultūras centrā; 15. februārī Valmieras kultūras centrā; 22. februārī Jelgavā, “Melno Cepurīšu Balerijā”; 29. februārī Cēsīs, “Fonoklubā”; 18. aprīlī Rīgā, mūzikas namā “Daile”.

Grupu 1991. gadā Juris Kaukulis, tolaik garmatains metālmūzikas fans, dibināja dzimtajā Mālpilī kā metālmūzikas apvienību, kas guva atzinību 90. gadu Latvijas alternatīvās mūzikas scēnā. Šobrīd tolaik izdotajiem albumiem “Mirušās kaijas” un “Palodze” ir Latvijas metālmūzikas kulta ierakstu statuss.

Uz plašāka popularitātes viļņa “Dzelzs vilks” Jura vadībā nokļūst pēc tūkstošgades mijas, līdz ar albumiem “Lai arī tu būtu ar mani” (2001) un “Ļauj man tevi” (2003), kam seko “Manās mājās sieviešu nav” (2004), “Sārtā rītausma” (2007) un Dailes teātra izrādei “Tas trakais, trakais Harijs” rakstītais albums “Dzelzs vilka teātris” (2009). Top arī kopā ar “Dzelzs vilku” tapušie un latviešu folkloras iedvesmotie albumi “Vakara zvaigzne” (2005) un “Uijā, uijā nikni vilki” (2008), arī rokmūzikas albumus “Dzīvnieks pilsētā” (2011) un “Perfekta rītdiena” (2014), kā arī labāko dziesmu izlase dubultalbumā “Dziesmas pilnmēness naktī” (2016).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti