«Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestris» sniegs dainu iedvesmotu lielkoncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30. aprīlī pkst. 20 "Sapņu fabrikā" notiks grupas “Dzelzs vilks” dibinātās mūsdienu tautas mūzikas apvienības “Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestris” lielkoncerts, kurā pirmoreiz vienkopus skanēs “Dzelzs vilka” dainu iedvesmotā daiļrade no albumiem “Kālabad”, “Uijā uijā nikni vilki” un “Kur vakara zvaigzne Lec”.

Par tautas mūziku grupas "Dzelzs vilks" izpratnē tās līderis un solists Juris Kaukulis intervijā radio "Pieci.lv" sauc mūziku, kas radusies, dziedot dziesmas ar latviešu tautas dziesmu tekstiem. 

Melodijas ir mūsu pašu rakstītas, arī teksti nav pilnībā oriģināli - pierakstot klāt kaut ko savu, esam uzlabojuši "Dainu skapi"," stāsta Kaukulis.

“Dzelzs vilks” ir viena no retajām latviešu rokmūzikas grupām, kas nav daudz darbojusies ārpus Latvijas robežām, tomēr kā īpašu pieredzi solists min iepriekšējā gadā Lietuvas publikai ieskaņoto dziesmas "Uijā uijā nikni vilki" atzinību guvušo versiju lietuviešu valodā - "Uijā uijā pikti vilkai".

Tāpat nozīmīgs grupas darbības virziens ir sadarbība ar Latvijas teātriem un teātra studijām - "Dzelzs vilka" daiļradē teatrālisms ir neatņemama sastāvdaļa. Mūziķi uzvedumos piedalās gan kā dziesmu autori, gan kā aktieri. 

"Dzelzs vilka" daiļradē pārsvarā tiek atskaņots alternatīvais roks un poproks, taču ir izdoti albumi arī folkroka stilā. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti