«Dzejkoncertā» Rīgas Domā satiksies dzeja, mūzika un deja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dzejas dienu ietvaros sestdien vakarā Rīgas Domā notiks „Dzejkoncerts”, kurā piedalīsies latviešu mūzikas grupa „Sigma” un savu dzeju lasīs septiņi mūsdienu latviešu dzejnieki Inese Zandere, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Uldis Bērziņš, Anna Auziņa, Arvis Viguls un Artis Ostups. 

Dzejas lasījumus un mūziku papildinās arī mūsdienu deja. Savukārt par pasākuma vizuālo noformējumu gādās scenogrāfijas meistars Andris Freibergs, kurš radīs Rīgas Domā vēl nepieredzētu skatuves instalāciju. Koncerta ziedojumus veltīs topošajai Rīgas Doma jaunajai vitrāžai, stāsta biedrības „Ascendum” projekta „Mans Doms” vadītājs Gatis Vectirāns.

„Šis koncerts atšķiras no citiem „Mans Doms” projektiem ar to, ka tam būs netipiska scenogrāfija, ko veido izcilais meistars Andris Freibergs. Viņš piedāvās skatuvi, kas izcels pašus varoņus - dzejniekus - īpašā noskaņā. Tā būs tāda gaismas instalācija, pa kuru dzejnieki staigās un deklamēs dzeju. Īpaša pievienotā vērtība šiem diviem žanriem ir arī Olga Žitluhina ar saviem laikmetīgās dejas māksliniekiem, kas arī darbosies koncertā un radīs papildus noskaņu,” sacīja Vectirāns. 

Kā jau vēstījām, šogad Dzejas dienas svin 50.gadskārtu, kurai par godu paredzēta plaša un daudzveidīga pasākumu programma. "Dzejkoncerts" ir viens no Dzejas dienu atklāšanas pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti