DVD formātā izdots «The Sound Poets» koncerts Siguldas pilsdrupās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

28. novembrī laists klajā DVD ar grupas "The Sound Poets" 16. augusta Siguldas pilsdrupu koncerta ierakstu, lsm.lv pavēstīja grupas menedžments.

Lielkoncerts Siguldas pilsdrupās pulcēja 3500 klausītājus, kļūstot par  līdz šim lielāko grupas "The Sound Poets" uzstāšanos.

Jau vēstīts, ka koncertā grupa izpildīja oriģinālkompozīcijas no 2013. gadā iznākušā albuma “Tavs stāsts”, kā arī 2014. gadā iznākušā albuma angļu valodā “Reaching for the light”. "The Sound Poets" uzstājās ar Siguldas jauniešu kori “Atvars” un stīgu ansambli.

Grupa "The Sound Poets" dibināta 2011. gadā, kad draugi Jānis Aišpurs (vokāls, taustiņi, ģitāra) un Normunds Lukša (elektriskā ģitāra), rīkojot koncertu, pieaicināja savus draugus – mūziķus Undīni Balodi (čells), Pēteri Lundi (bungas) un Gintu Bīmani (basģitāra). Koncertā gūtās sajūtas radīja skaidrību, ka mūzikas radīšana šādā sastāvā jāturpina.

Iepriekš grupa uzstājusies gan kā iesildītāji grupai "Prāta vētra", 2012. gadā kopā dodoties Latvijas koncerttūrē, gan klausītājiem piedāvājusi vairākus lielkoncertus – divi no tiem notika 2013. gada nogalē koncertzālē "Palladium".

2014. gadā grupa sevi pieteikusi arī starptautiskā līmenī, piedaloties Viļņas Mūzikas nedēļā, Tallinas Mūzikas nedēļā, "Reeperbahn" festivālā Hamburgā, Vācijā, kā arī "Lost in Music" festivālā Tamperē, Somijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti