Kultūras ziņas

"Vestsaidas stāsts" Cēsu mākslas festivālā

Kultūras ziņas

Valmiera. Vasara. Teātris

Duets "Duo Esmera" Rēzeknē

«Duo Esmera» ieskandina Rēzeknes pilsētas svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē, no 2. līdz 4. augustam, svētku gaisotne valda arī Rēzeknē – pilsēta svin 734. dzimšanas dienu. To 2. augusta pēcpusdienā ieskandināja ērģeļmūzikas koncerts Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, kur klausītājus priecēja latviešu ērģelniece Una Cintiņa, kura šobrīd dzīvo Nīderlandē, un kontrtenors Žans Sebastians Bouvārs no Francijas.

Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē duetam “Esmera” pirms koncerta jāapzina katedrāles akustika un jāiepazīst  ērģeles, iespējas pielāgojot savai koncertprogramai “No Holandes Latgalei”, kas veltīta Jaunavai Marijai.

“Skaņdarbi ir dažādi un dažādi skatījumi, bet tas centrs, kas to visu vieno, ir Marija, teksti, dzejoļi un meditācija par šo tēmu,” stāsta Una Cintiņa.

“Tas, ko mēs darām ar Unu, mēs mēģinām koncertprogrammās apvienot senāku mūziku ar mūsdienu, mums ir viss laika spektrs,” papildina Žans Sebastians Bouvārs.

Ērģelniece Una Cintiņa un kontratenors Žans Sebastians Bouvārs satikās Amsterdamā studiju laikā, Žans Sebastians meklēja ērģelnieci, lai kopīgi veidotu koncertprogrammu, un tapa pastāvīgs duets “Esmera”.

“Esmera ir vārds portugāļu valodā, tas ir spīdēt, gaisma cilvēkiem, un tas ir tas, ko mēs mēģinām darīt ar mūziku, ar programmu, ko mēs izvēlamies, mēs cenšamies sniegt gaismu cilvēkiem,” skaidro Bouvārs.

“Mums patika kopā spēlēt, man jāatzīst, ka man vienmēr patīk strādāt ar mūziķiem, kas ir gudri, piemēram, šim solistam īpašs ir tas, ka viņš pats ir studējis ērģeles. Viņš labi zina, kas tas ir, ļoti labi jūtās, un tas ansamblis sanāk kopdarbs,” sadarbību raksturo Cintiņa.

Šobrīd Žans Sebastians dzīvo Parīzē, bet Una Amsterdamā. Attālums nav šķērslis dueta pastāvēšanai. No Parīzes līdz Amsterdamai ar vilcienu ir triju stundu brauciens.

Duets regulāri koncertē dažādās Eiropas valstīs, arī Latvijā. Latgalē gan “Esmera” viesojas pirmo reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti