Dubultos sāksies ērģeļmūzikas festivāls «Vox angelica!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc gada pārtraukuma Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā šodien sāksies trīspadsmitais starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Vox angelica!".

Kopumā deviņos koncertos muzicēs pazīstami Latvijas ērģelnieki kopā ar solistiem, kā arī viesis no Vācijas Duglass Brūss.

Šodien festivālu atklās koncerts "Cerības gaismā", kurā piedalīsies jaunākā ērģelnieku paaudze, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas absolventi.

Edīte Alpe par ērģeļmūzikas festivālu "Vox angelica!"
00:00 / 00:43
Lejuplādēt

Festivāla producente Edīte Alpe Latvijas Radio3 programmai "Klasika" festivāla ieskaņu raksturoja kā simbolisku sākumu.

Viņa norādīja, ka "Cerības gaismā" šķiet kā nosaukums, kas raksturo, ka pēc klusuma gada atkal beidzot ir cerība - atkal varēs muzicēt un visa kultūras dzīve varēs atsākties savā ierastajā kapacitātē.

"Ir tā, protams, zīmīgi. Gribas, lai arī ienāk jaunie mūzikā. Katrā ziņā tagad viņi ir spoži noslēguši savas studijas Jūrmalas mūzikas skolā, un kopā ar viņiem muzicēs Liene Neija-Kalniņa, kas ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijole un arī Jūrmalas mūzikas vidusskolas mācībspēks," sacīja Alpe.

Festivāla koncerti notiks katru svētdienu pulksten 18, sākot no svētdienas, 18. jūlija, līdz 12. septembrim. Ieeja tajos ir bez maksas, bet jāuzrāda digitālie Covid-19 sertifikāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti