Doma meiteņu koris «Tiāra» piedalīsies festivālā Upsalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēc Upsalas Doma zēnu un meiteņu kora aicinājuma Rīgas Doma meiteņu koris "Tiāra" diriģentes Airas Birziņas vadībā uzaicināts piedalīties starptautiskajā festivālā "Young Cathedral Voices 2013", kurš no 17. līdz 20.oktobrim norisināsies Upsalā, informē kora pārstāvji.

 

Festivālā uzaicināts piedalīsies arī Tarnovas Doma meiteņu koris (Polija), Limburgas Doma zēnu koris (Vācija), Landāfa katedrāles zēnu koris (Velsas apgabals Lielbritānijā), Trondheimas Doma meiteņu koris (Norvēģija) un Svētā Urzena Doma zēnu koris (Šveice). Kopumā festivālā piedalīsies 8 kori – 4 zēnu un 4 meiteņu kori, kuri pārstāv lielākās katedrāles un iegūst izglītību kora skolās.

Rīgas Doma meiteņu koris līdz šim ar atzīstamiem panākumiem ir pārstāvējis Latviju gan aiz tās robežām, piedaloties dažādos konkursos un saņemot augstākās atzinības, gan arī Latvijā, uzstājoties dažādos Valsts Kancelejas un Rīgas domes organizētos pasākumos un pieņemšanās ārvalstu diplomātiem.

Festivāla koncertos Rīgas Doma meiteņu koris ir izvēlējies prezentēt latviešu komponistu sakrālos skaņdarbus, tādējādi iepazīstinot ar mūsu tautas garīgo mantojumu arī citus interesentus. Festivālā kopā ar kori koncertēs viena no labākajām Latvijas ērģelniecēm Vita Kalnciema.

Kora uzstāšanās festivālā ir paredzēta sestdien, 19.oktobrī, Upsalas katedrālē kopā ar Sv.Urzena katedrāles zēnu kori (Šveice). Savukārt 18.oktobrī Rīgas Doma meiteņu kora mākslinieciskā vadītāja diriģente Aira Birziņa kopā ar kori vadīs meistarklasi koru diriģentiem viendabīgo koru vokālajā apmācībā un diriģēšanā.

Ierodoties Stokholmā, 16.oktobrī koris viesosies Latvijas vēstniecībā Stokholmā un tiksies ar Latvijas vēstnieku Zviedrijā Gintu Jegermani, bet 17.oktobrī dosies sadarbības vizītē uz slaveno Ādolfa Frederika mūzikas ģimnāziju.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti