Doma baznīcā «Ērģeļu skaņās atvadās gads»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gada nogalē Rīgas Domā par tradīciju kļuvuši ērģeļmūzikas koncerti, kuros ir iespēja dzirdēt dažādu paaudžu aktīvi koncertējošos mūsu ērģelniekus. 

Svētdienas, 29.decembra, vakarā, gaidāms koncerts „Gadsimtu zvaigznājos", kurā muzicēs seši labi pazīstami ērģelnieki, bet 31.decembrī - koncerts "Ērģeļu skaņās atvadās gads" ar ērģelnieku duetiem.

"Piektdienas vakarā izskanēja pirmais koncerts, kurā spēlēja astoņi jaunākās paaudzes ērģelnieki. Savukārt šī vakara koncertā ar nosaukumu „Gadsimtu zvaigznājos" spēlēs seši pieredzes bagāti ērģelnieki - Kristīne Adamaite, Larisa Bulava, Vita Kalnciema, Ligita Sneibe, Roberts Hansons un Aivars Kalējs," stāsta koncertu producente Silvija Zaķe. "Vecgada vakarā - 31.decembrī pulksten 16.00 spēlēs četri ērģelnieku dueti, kas ir jauna izveidojusies vienība. Šajos koncertos, protams, skan pasaules labākā ērģeļmūzika, kā arī latviešu komponistu darbi".

Vecgada vakara koncertā "Ērģeļu skaņās atvadās gads" uzstāsies Edīte Alpe un Tālivaldis Deksnis, Diāna Jaunzeme un Ilona Birģele, Iveta Pelše un Jānis Pelše, kā arī duets Ilze Reine un Aigars Reinis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti