«Dod pieci!» FOTO un VIDEO: Markus Riva, Andrejs Osokins, māsas Balanas, «Very Cool People» un citi mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Labdarības maratona “Dod pieci!” stikla studijā Doma laukumā svētdien, 22. decembrī, uzstājās grupa “Kautkaili”, Markus Riva kopā ar Kristenu Kupču, Andrejs Osokins kopā ar Kristīni un Margaritu Balanas, kā arī grupa “Very Cool People” kopā ar ansi, Edavārdiem un Kristīni Prauliņu, Normunds Rutulis kopā ar pianistu Māri Ozolu un grupas "Tribes of the City" mūziķi.

Kautkaili

 

 

Markus Riva un Kristens Kupčs

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Andrejs Osokins un māsas Balanas

 

Very Cool People, ansis, Edavārdi un Kristīne Prauliņa

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Normunds Rutulis un Māris Ozols

 

 

Tribes of the City

 

Jau vēstīts, ka Latvijas sabiedrisko mediju rīkotais labdarības maratons “Dod pieci!” šogad norisinās no 17. līdz 23. decembrim. Maratona laikā stikla studijā Doma laukumā ieslēgtie "pieci.lv" dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš, Marta Grigale rekordgarā 152,5 stundu tiešraidē atskaņo tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas un runā par cieņpilnu mūža nogali.

"Dod pieci!" norisei 24 stundas diennaktī var sekot līdzi Latvijas Radio 5 - pieci.lv ēterā, video tiešraidi var skatīties dodpieci.lv, lsm.lv, kā arī nakts stundās LTV1 un Latvijas Radio 1. Maratons noslēgsies 23. decembrī plkst. 20.30.

Ziedot ar dziesmu var labdarības maratona mājaslapā dodpieci.lv, kā arī pie stikla studijas Doma laukumā.

Klātienē iespējams ziedot gan skaidru naudu, iemetot to ziedojumu urnā, gan ar norēķinu kartēm. Brīvprātīgie "Ziedot.lv" darbinieki pie ziedošanas punkta fiksēs par ziedojumiem izvēlētās dziesmas, lai tās nokļūtu dziesmu rotācijā.

"Dod pieci!" 2019

Labdarības maratons "Dod pieci!" šogad vāc līdzekļus neārstējami slimu cilvēku dzīves nogalei. Minimālais ziedojums 5 eiro nodrošinās vienu šķidras pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs paēst nevar. Tāpat ziedojumi palīdzēs citiem paliatīvās aprūpes pacientu atbalsta pasākumiem – fizioterapeita palīdzībai, uzturspeciālista konsultācijām, transporta pakalpojumiem u.c.

Ziedot ar dziesmu var labdarības maratona mājaslapā dodpieci.lv, kā arī pie stikla studijas Doma laukumā.

Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks nodoti "Ziedot.lv" rīcībā, lai tiem cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama specializēta šķidrā pārtika vai valsts neapmaksātā enterālā barošana, nodrošinātu pietiekamu un sabalansētu uzturu. Enterālā barošana nepieciešama cilvēkiem, kuri nespēj uzņemt atbilstošu uzturu dabiskā veidā, tie ir cilvēki, kuriem nedarbojas rīšanas reflekss, viņi nevar paši apēst, sakošļāt un norīt ēdienu, tāpēc tiek nodrošināta nozīmīgo uzturvielu ievadīšana organismā. Liela pacientu grupa ir tāda, kuri var uzņemt pārtiku, tomēr nepietiekamā daudzumā, vai nevar uzņemt cieto pārtiku – te risinājums ir šķidrās pārtikas maisījumi, kas ir bagāti ar nepieciešamajām uzturvielām, lai pēc iespējas mazinātu pacientu diskomfortu un uzlabotu dzīves kvalitāti.

Ņemot vērā "Ziedot.lv" pieredzi, sabiedrības ziedojumus varēs izmantot arī citiem atbalstošās terapijas mērķiem - fizioterapeita vizīte mājās, uztura speciālista konsultāciju apmaksai, specializētā transporta pakalpojumu izdevumu segšanai, lai, piemēram, gulošu pacientu nogādātu ārstniecības iestādē vai specializētu aprūpes preču iegādei. No ziedojumiem netiks segti medikamenti.

KONTEKSTS

Ik gadu labdarības maratons "Dod pieci!" aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašām vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnunamiem, kā arī jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai.

Labdarības maratonu “Dod pieci!” jau sesto gadu rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu LSM.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti