Dobelē – Pasaules koru olimpiādes atskaņu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dziedot Pasaules koru olimpiādes noslēguma koncertā jūlijā „Arēnā Rīga”, koru diriģentiem un dziedātājiem radās ideja programmu nodziedāt kopā arī pašmāju zālēs. Pienācis laiks šo ideju realizēt - uz pirmo šāda veida kopdziedāšanu 31.janvārī gaida Dobele.

Koncerts ķīniešu, angļu, spāņu un citās valodās - koncertā Dobelē būs unikāla iespēja pabūt daudzās pasaules valstīs.

8. Pasaules koru olimpiādes noslēguma koncertā skanēja daudzas pasaulē plaši zināmas melodijas. Tās izdziedāja arī Dobeles pilsētas kultūras nama sieviešu koris "Vizma" un tā diriģente Vizma Zandersone. Tagad kolektīvs kopā ar draugiem - jaukto kori "Rīgava" (diriģents Ivars Krauze), "Vaivari" (diriģente Ināra Freimane), "Ulbroka" (diriģenti Eduards Fiskovičs un Vitālijs Sankēvičs), "Spārni" (diriģente Signe Pranča) - daļu no olimpiādes noslēguma pasākuma dziesmām izdziedās kopīgā koncertā. Iecerēts, ka līdzīgs sarīkojums būs katrā no kora mājvietām. Dobelē koncertā piedalīsies arī dziedātāja, dobelniece Ieva Sutugova.

Koncertā skanēs dažādu pasaules tautu tautas dziesmas, populāras melodijas, kas zināmas jau gadiem ilgi un kuras zina dziedāt līdzi vairāku paaudžu ļaudis. Pasaules koru olimpiādē daudzām melodijām solisti bija tās valsts pārstāvji, no kuras dziesma ir nākusi, bet koncertā Dobelē solisti būs koru vadītāji. Klausītājiem noteikti būs interesanti dzirdēt, kā afrikāņu melodiju spēj izdziedāt latvietis vai kā koristiem izdosies dziesmu vārdus izlocīt ķīniešu tautas dziesmā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti