Kultūras ziņas

Jāņa Norda jaunās filmas aizkulises

Kultūras ziņas

Jāņa Vingra filma par ukraiņu voluntieriem

DJ Monsta starp pasaules labākajiem dīdžejiem

DJ Monsta starp pasaules labākajiem dīdžejiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu dīdžejs DJ Monsta pasaules lielākajā un sīvākajā dīdžeju čempionātā "DMC World Online DJ Championship" šobrīd ir balsojuma topa pašā augšgalā. Latvijā Monstu jau pazīst kā dīdžeju, kurš neaprobežojas ar darbu nakts klubos. Viņš redzams kopā ar labākajiem tautas mūzikas pārstāvjiem un spēlējam kopā ar valsts lielākajiem orķestriem.

Dīdžeja Monsta meistarību Latvijā novērtējuši ne tikai klubu mūzikas lietpratēji. Viņu uz sadarbību aicinājuši gan folkloristi, piemēram, Biruta Ozoliņa, gan arī akadēmiskās mūzikas pārstāvji. Monsta vairākkārt uzstājies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Dj Monsta, īstajā vārdā Uldis Cīrulis, šobrīd ir soļa attālumā no "DMC" dīdžeju pasaules čempionāta fināla. Šim pasaulē lielākajam čempionātam ir jau vairāk nekā 30 gadus sena vēsture. Bet tiešsaistē tas notiek jau sesto gadu. Balsot par savu favorītu var ikviens, bet desmit labākos finālistus vērtēs žūrija.

Pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā nejauši uztverta radiostacija bija sākums Monstas sapnim. "Uztverot to radio staciju, tur dīdžeji spēlēja mūziku, kas nekur nebija dzirdēta. Tur bija regejs, hip-hops, tehno, un to viņi visi miksēja. Tas likās kā zibens no skaidrām debesīm, tas mani ļoti uzrunāja un es zināju, ka vienreiz es kļūšu par dīdžeju. Tā es sāku interesēties, skolā spēlēt diskotēkas, attīstīties un vēl joprojām dzīvoju savā sapnī," stāsta DJ Monsta.

Jautāts, kas ir galvenais dīdžeja profesijā un kādam jābūt labam dīdžejam, Monsta norāda: "Viņš zina, kas pūlim vajadzīgs, kā to virzīt, lai visi ir priecīgi. Man no rītiem nav grūti piecelties. Ir reizēm balles, kad izdodas, kad notiek enerģijas apmaiņa ar cilvēkiem, kad viņi ir laimīgi un  es laimīgs."

Balsošana par "DMC" pirmās atlases kārtas dalībniekiem norisināsies līdz 15.martam,  bet pasaules dīdžeju čempionāta fināls šogad norisināsies septembra beigās Londonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti