Divi dažādi Bēthoveni. Nacionālais Simfoniskais orķestris ieskandina sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

8. oktobrī pulksten 19.00 Lielajā ģildē notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sezonas atklāšanas koncerts – diriģenta Žana Kloda Kazadesī vadībā orķestris atskaņos Bēthovena Pirmo un Devīto simfoniju. LNSO šoruden nosvinējis 95. dzimšanas dienu, un jaunās sezonas pirmais pusgads ir īpašs – tas ir pēdējais, kuru orķestris pavadīs savās mājās, Lielajā ģildē pirms nama renovācijas sākuma, informēja LNSO pārstāvji.

Sezonas atklāšanas koncertā būs iespēja dzirdēt Ludviga van Bēthovena pirmo un pēdējo simfoniju – "divus dažādus Bēthovenus. Pirmajā simfonijā kā jaunu, labi skolotu un vēl tikai topošu revolucionāru, vienlaikus atvadoties no konservatīvajiem kanoniem. Devītajā simfonijā – sapņojot apvienot cilvēku miljonus un radot himnu kopībai un brīvībai".

Koncertu diriģēs franču maestro Žans Klods Kazadesī, kas karjeras sākumposmā vadīja Parīzes Šatlē teātri un bija diriģents Parīzes operā, tāpat vairāk nekā 40 gadus vadījis paša izveidoto Lilles Nacionālo orķestri. 

Koncertā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un solisti – soprāns Perīna Madefa, mecosoprāns Laura Grecka, tenors Mihails Čuļpajevs un bass Edgars Ošleja.

Koncertu “LNSO, Bēthovens un Kazadesī” būs iespēja apmeklēt vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, kas var uzrādīt sadarbspējīgu sertifikātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti