Divdesmit devīto reizi norisināsies festivāls «Bildes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Turpinot gadu gaitā iedibināto tradīciju, kā arī gatavojoties nākamā gada jubilejas svinībām, šoruden ar septiņiem žanru un programmas daudzveidības ziņā bagātiem koncertiem izskanēs mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2014". Koncerti notiks Rīgas Kongresu namā no 21.oktobra līdz 1.novembrim.

Šī būs jau 29. reize, kad festivāls "Bildes" apvienos dažādu muzikālo žanru izpildītājus un iepazīstinās klausītājus ar īpaši pasākumam izveidotiem kopprojektiem. Festivāla laikā būs skatāma arī mūziķu un citu radošo personību veidotā izstāde "Bilžu sēta". No 25.septembra līdz 28.oktobrim tā būs apskatāma tirdzniecības centrā "Spice" Rīgā, bet no 30.oktobra līdz 1.novembrim - Rīgas Kongresu namā.

21.oktobrī festivāls "Bildes" tiks atklāts ar folkkoncertu, kurā piedalīsies Kaspars Dimiters, Anta Eņģele, Arnis Miltiņš, Dinārs Gulbis, Jānis Jansons, Uldis Kākulis, Ēriks Loks, Uldis Ozols, Egons Pičners, Austra Pumpure, Silvija Silava, Haralds Sīmanis, Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis, Sandra un Āris Ziemeļi, kā arī citi.

22.oktobrī skanēs jauno dziesminieku koncerts, kurā uzstāsies Laura Bicāne, Imants Daksis, Liene Dravniece, El Mars, Mikus Frišfelds, Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Kārlis Kazāks, Diāna Sus, Edgars Šubrovskis, Jānis Uplejs un citi.

23.oktobrī blūza koncertā priecēs tādi mākslinieki kā Ainars Pūpols un "π Blues", "The Blues Gang", "The Coco’nuts", "Elastic", Ira Krauja-Dūduma, "Lavrix Blues Band", Lorete Medne, "Mitrokhin's Master Band", "Mozambika", Ieva Sutugova un draugi, "The Quinters", "Vocada", Gints Žilinskis un Laimis Rācenājs.

Jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncertā 30.oktobrī muzicēs "Bloody Heels" un Juris Kulakovs, "Cilvēks - Sapņotājs" un Guntis Veits, DJ Krankenwagen un Edgars Šubrovskis, "Golden Rivet" un Juris Kaukulis, "Green Step" un Viktors Lapčenoks, "Los Daugavas nens" un Ieva Akuratere, "Pseido" un Artis Dvarionas, "Silver Rain" un Edijs Šnipke, "Solite" un Raimonds Bartaševičs, "Ze Pikniks" un Artūrs Uškāns, kā arī citi.

31.oktobrī "Bildēs" sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncertā uzstāsies "ak69" un Latvijas Radio programmu vadītājs Elvis Jansons, "Baltā ēna" un aktieris Gundars Silakaktiņš, "Coolmans Report" un žurnālists Jānis Domburs, "Dabasu Durovys" un Latvijas Radio 5 žurnāliste Daira Kokoreviča, "Hailstone" un aktieris Rihards Lepers, "Klibs taurenis" un Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "Te!" vadītāja Māra Kampernova, "Kumosiņš" un pavārmākslas meistars Lauris Aleksejevs, "Mākoņstūmēji" un režisore Žaklīna Cinovska, "MmD" un šovmenis Māris Grigalis, "Twisted Four" un portāla "Draugiem.lv" grupa, kā arī citi. Koncerta īpašie viesi būs "Slavenais Jersikas orķestris".

1.novembrī koncertā bērniem uzstāsies "Dzeguzīte", "Jūras akmentiņi", "Knīpas un knauķi", "Little Poppy", "Nando" un Rūta Dūduma, "Podziņas", Karīna Tatarinova un "Raibais papagailis", Marts Kristians Kalniņš ar ģimeni, Ziemeļu ģimene, "Ildzēni" un citi.

Šī gada festivāls "Bildes" 1.novembrī noslēgsies ar "Bilžu" veterānu konvertu, kurā muzicēs "2 no PKPV", Mārtiņš Bērtulis un Liene Šomase, "Big Al & The Jokers Band", "Colt", "Dzidriņas megasistēma", "Karakums", Karīna Tatarinova un "Plenēra apvienība", "Keksi", "Krasts", Lolita Novikova, Juris Pavītols, "Pērkons", "Projekts Smagi", "Raxtu raxti", "Rīgas viļņi", Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Zane Gudrā un Laima Miltiņa, "Ufo grupa", Varis Vētra, Māra Krievkalna, Ēriks Kamarūts un "Vintāža", Einārs Vītols, "Lapsenes bize", kā arī ""Bilžu" brāļu orķestris".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti