Dita Lūriņa un Zane Dombrovska satiekas Ziemassvētku koncertprogrammā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Krāsosim leduspuķes ar drosmīgām muzikālām krāsām" - tā savu jauno Ziemassvētku programmu "Leduspuķes tavā logā" raksturo dziedošās aktrises Dita Lūriņa un Zane Dombrovska. Programma būs svētkiem ne tik ierasta, jo tajā skanēs Aigara Voitišķa ziemas tematikai veltītā mūzika. Koncertos piedalīsies arī pats mūzikas autors, kā arī ģitārists Gints Sola. Programma savu skanējumu uzsāks 15.decembrī Ventspilī.

Koncertprogrammas mēģinājumā Latvijas Radio pārliecinās, ka Aigara Voitišķa dziesmas aktrisēs raisījušas īpašu radošu izdomu, abas ne tikai dzied, bet ķērušās arī pie instrumentiem - Zane Dombrovska ik pa laikam sēžas pie klavierēm, bet Dita Lūriņa spēlē metalofonu un melodiku. Aktrišu muzicēšanu papildina arī dziesmu autora Aigara Voitišķa un Ginta Solas ģitāras akustiskais skanējums.

Kāpēc Ziemassvētku programmā šoreiz tieši Voitišķa mūzika, aktrises atzīst - viņām ļoti gribējies ko svaigu, ne tik ierastu, un beigu beigās izrādījies, ka šī mūzika savās noskaņās ir pat ļoti ziemīga un svētku garam tuva.

"Aigara Voitišķa dziesmas varbūt vairāk asociējas ar ko citu, nevis Ziemassvētkiem, bet, jo vairāk mēs dziedam, jo sajūtam, ka tās ir ļoti Ziemassvētku dziesmas. Man liekas, ka tā ir arī mūsu mazā uzvara un mūsu mazais prieks par to, ka neskanēs neviena tradicionālā Ziemassvētku dziesma, bet tā svētku noskaņa - īstā tur ir iekšā par 125 procentiem, ja ne vairāk," saka Dita Lūriņa. "Mums ir tāds riktīgs Ziemassvētku piedzīvojums caur šīm dziesmām atnācis, tieši radošs piedzīvojums," piebilst Zane Dombrovska.

Daļa no dziesmām būs labi zināmas, tikai dzirdētas citu izpildītāju balsīs, bet būs arī gabali, kas pašām aktrisēm bijis jaunatklājums. "Aigaram ir tas īstais sirds siltums, ko viņš prot savās dziesmās ielikt, un man liekas - tas ir tas īstais noslēpums, kāpēc šīs dziesmas skan vēl siltāk nekā pierastās Ziemassvētku dziesmas," vērtē Zane Dombrovska. "Tajās dziesmās ir dvēsele, un tā tur arī skan, līdz ar to mēs sajūtam arī Ziemassvētku garu. Tekstu un intonāciju ziņā tas būs tāds ļoti kamerīgs un pieklusināts koncerts, bet, manuprāt, aizmigt tomēr nebūs laika," norāda Dita Lūriņa. "Šādā kamersastāvā mēs ar diezgan drosmīgām muzikālām krāsām esam nolēmuši to visu sakrāsot," papildina Zane Dombrovska.

Aigars Voitišķis stāsta, ka viņam pašam ļoti interesanti strādāt pie šīs programmas un viņš ļoti priecājas par aktrišu radošo izdomu, dziesmu skanējumu dažādi atsvaidzinot un interpretējot: "Azartiski un temperamentīgi viss notiek, un tas man ļoti patīk, jo es pēc dabas, vismaz ārēji, esmu tāds mierīgs. Man patīk jautri, atraktīvi un asprātīgi cilvēki, un meitenes tādas arī ir. Dziesmas ir uzrakstītas jau pasen, bet mēs tām mēģinām iedot jaunu raksturu."

Tekstu un intonāciju ziņā programma piedāvās dažādas noskaņas - rotaļīgums tajā mīsies ar apceri un filozofiskām pārdomām. "Man pašam patika viens Pētera Brūvera dzejolis par Ziemassvētku vakaru. Es tā iedomājos, ka es būtu koncertā, man arī tāda sajūta būtu, ka es sēžu, klausos patīkamas dziesmas un pārlapoju savas atmiņas. Un Pēters saka tā - mēs pārlapojam atmiņas, bet labojams vairs nav nekas, bet vienkārši atceramies labo un ne tik labo, un ejam tālāk," pauž Aigars Voitišķis.

Aigara Voitišķa dziesmu cikls "Leduspuķes tavā logā" savu skanējumu sāks 15.decembrī Ventspils Baptistu draudzes baznīcā. Kā vēstīts, kopumā notiks koncerti desmit Latvijas pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti