Dita Krenberga un LNSO Stīginstrumentu orķestris aicina uz pavasara koncertu Dzintaros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) koncertmeistara Georgija Sarkisjana vadībā un flautiste Dita Krenberga aicina uz pavasara koncertu "Mocarts, Haidns un Korelli" 12. martā plkst. 19 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē.

Koncertā dzirdēsim Korelli Concerto grosso solminorā, Mocarta Pirmo koncertu flautai un orķestrim Solmažorā, kā arī Karla Nilsena Svītu stīgu instrumentiem un Haidna Simfoniju Hob.I:64 Lamažorā "Tempora mutantur".

Koncertā uzstāsies LNSO stīgu instrumentālisti. Atskaņojumu vadīs LNSO koncertmeistars jeb pirmā vijole Georgijs Sarkisjans. LNSO flautu grupas koncertmeistares Ditas Krenbergas flautas zeltainās pasāžas greznos Mocarta Pirmā flautas koncerta atskaņojumu, savukārt jokpilnais gudrinieks Haidna tētiņš būs pārstāvēts ar viegli dzirkstošo 64. simfoniju, kurai dots pavārds "Tempora mutantur", atgādinot, ka laiki mainās un mēs maināmies tiem līdzi.

Pie klasiskām un populārām vērtībām neapšaubāmi pieder Romas kardināla, mākslu patrona Pjetro Otoboni protežē Arkandželo Korelli “Concerto grosso solminorā op. 6 nr. 8”, kas ieturēts labākajās itāļu baroka tradīcijās. Visubeidzot dāņu nacionālās mūzikas kultūras stūrakmens Karls Nilsens un viņa Svīta stīgu instrumentiem op. 1, kurā populārais valsis rāda mums grāciju dejas un fināls – dzīvespriecīgas Bakha dzīres.

Dita Krenberga ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare kopš 2006. gada. Viņa regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe Latvijā, Eiropā, ASV, Kanādā, Austrālijā un Japānā. Klajā nākuši arī divi mākslinieces solo albumi – 1995. gadā un 2007. gadā (“Laikmeta ainavas” kopā ar pianisti Ievu Ošu). Dita Krenberga ir vairāku prestižu un starptautisku mūzikas konkursu laureāte, bet par izciliem sasniegumiem izpildītājmākslā 2000. gadā saņēmusi Lielo mūzikas balvu.

Georgijs Sarkisjans, kurš prestižo LNSO koncertmeistara amatu ieņem kopš 2015. gada vasaras, ir apguvis teicamas vijoļspēles prasmes Dārziņskolā un Diseldorfas Mūzikas augstskolā. Viņam ir liela pieredze orķestranta un solista ampluā, kamermuzicēšanā un mūzikas pedagoģijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti