«Dirty Deal Audio» izdod ikgadējo elektroniskās mūzikas «DDA\VA» izlasi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mūzikas izdevniecība "Dirty Deal Audio" prezentē ceturto Latvijas elektroniskās mūzikas izlasi "DDA\VA IV".

Turpinot tradīciju, arī ceturtajā izlasē ir apkopoti "Dirty Deal Audio" kolektīva dalībnieku, draugu un cīņu biedru aizvadītajā gadā tapušie skaņdarbi. "DDA\VA" izlašu idejiskais vēstījums ir vēlme apkopot aizvadītā gada spilgtāko pašmāju elektroniskās mūzikas producentu veikumu un zināmā mērā atspoguļot šī žanra aktualitātes un kopainu Latvijā.

"DDA\VA IV" izlasē var dzirdēt elektroniskās mūzikas dažādību, piemēram, bītmūziku pārstāv "Antikvariāts", "Elvi", "Coronabeats", "NiklāvZ", "Beatowski". Ar darba sparu cildinošo himmnu "Darba deja" elektronisko "ghetto" fronti pārstāv "E:91", "TV Maskava" izpaužas "acid" stilistikā, savukārt "Oriole" eksperimentē "jungle" noskaņās.

Vairāki mūziķi savā radošajā procesā iztiek bez datoru izmantošanas, piemēram, "Philistine Trax", "TV Maskava", "Northern c" un arī "Miseralist" mūzikas radīšanā izmanto bungmašīnas, samplerus, sintezatorus un, pēdējo divu mākslinieku gadījumā, arī elektriskās ģitāras. Latvijas "8bit" elektroniskās mūzikas pionieris "Kodek" izlasē iekļauto "Lets Go!" radīja, braucot vilcienā un izmantojot tikai un vienīgi "Gameboy 8bit" spēļu konsoli. Savukārt mūziķis "Kashuks" sava "Hand Written Story" gabala izveidē izmantoja sevis paša ierakstītus sadzīviskus trokšņus, pēc tam tos dažādi apstrādājot ar datora palīdzību.

No piektdienas 15.janvāra, "DDA\VA IV" izlase ir pieejama "Dirty Deal Audio" "Bandcamp" lapā, kur ikviens to var iegūt bezmaksas lejupielādei vai, atbalstot "Dirty Deal Audio" darbību, apmaiņā pret izlasi atstāt sevis paša izvēlētu naudas summu.

Mūzikas izdevniecība "Dirty Deal Audio" ir Latvijas jaunās elektroniskās mūzikas attīstības veicinātāji, kuru darbības saknes rodamas 2011.gadā. Visu šo gadu laikā, nenogurstoši veicinot Latvijā producētās elektroniskās mūzikas popularitāti, ir izdotas četras izlases, vairāki albumi un minialbumi, kā arī organizētas neskaitāmas jauno mūziķu skates un koncertdeju vakari. Aktīvi strādāts, lai iedvesmotu jauno mūziķu paaudzi pievienoties elektroniskās mūzikas kopienai ne tikai internetā, bet arī ārpus tā robežām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti