Diriģentu Šišonu par īpašiem nopelniem uzņem Latvijas pilsonībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saeima sēdē ceturtdien, 3. decembrī, vienprātīgi atbalstīja Apvienotās Karalistes pilsoņa, diriģenta Karela Marka Šišona uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Šišons savā 25. novembra iesniegumā sola būt lojāls Latvijai un godprātīgi pildīt Latvijas Republikas Satversmi un likumus.

"Solos aizstāvēt Latvijas valsts neatkarību, stiprināt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, godīgi dzīvot un strādāt, lai vairotu Latvijas valsts un tautas labklājību. Apliecinu, ka mana rīcība nekad nebūs vērsta pret Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti," sola mākslinieks.

Šišona uzņemšanu Latvijas pilsonībā atbalstīja visi 84 Saeimas deputāti, kas piedalījās sēdē.

Kā paziņojumā medijiem norādīja Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienestā, Šišons ir bijis Vācu radio filharmoniskā orķestra, kā arī Grācas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents, kopš 2017. gada viņš ir Grankanārijas filharmoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs.

Latvijas publikai Šišons pazīstams arī kā ilggadējs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) skatuves partneris – pirmo reizi viņš LNSO diriģēja 2000. gadā, savukārt no 2009. līdz 2012. gadam bija LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Šišons ir Latvijas rezidents kopš 2009. gada.

KONTEKSTS:

Personu, kurai ir īpaši nopelni Latvijas labā, pilsonībā var uzņemt ar Saeimas lēmumu. Pirms Saeimas balsojuma lēmuma projektu izskata Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija.

Karelam Markam Šišonam Latvijas pilsonību rosināja piešķirt visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku deputāti. Tika norādīts, ka viņš ir viens no interesantākajiem jaunajiem diriģentiem, kas publiku visā pasaulē apbur ar savu temperamentu, aizrautību un muzikalitāti. Viņa īpašie nopelni ir saistīti ne tikai ar to, ka viņš bija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs (2009–2012), bet arī ar Latvijas komponistu popularizēšanu Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti