Rīta Panorāma

Intervija ar labklājības ministru Jāni Reiru

Rīta Panorāma

Rīgas svētku pasākumi notiks vairāk nekā 40 pilsētas vietās

15.augustā Rīgas Domā "Bahs, Respīgi, Ravēls"

Diriģents: Trešdien koncertā «Bahs, Respīgi, Ravēls» atklāsies Rīgas Doma maģija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas Domā trešdien, 15.augustā, pēc klausītāju intereses diriģents Ainārs Rubiķis, orķestris "Rīga" un ērģelniece Vita Kalnciema atkārtoti atskaņos koncertprogrammu "Bahs, Respīgi, Ravēls", kas pirms gada izraisīja plašu rezonansi ar centrālo skaņdarbu - Otorīno Respīgi opusu "Katedrāļu logi". 

Pats diriģents Rubiķis atklāj, ka arī viņu skaņdarbs ļoti saviļņojis. "Pēdējā daļā ērģeles atmostas. Un man pašam bija sajūta, ka es atmostos. Pilnīgi bija tāda sajūta, ka skudriņas skrien... zosāda pāri rokām," stāstīja diriģents.

Viņš skaidroja, ka skaņdarbā notiek dialogs starp ērģelēm un pūtēju orķestri, līdz beigās abi apvienojas, "atklājot Doma maģiju un akustisko eiforiju".

Respīgi opusā "Katedrāļu logi" četrās daļās ir tēlojis vairākus katedrāļu logu vitrāžās izmantotus sižetus, kā piemēram, par erceņģeli Svēto Mihaelu un par Jēzus vecāku došanos uz Ēģipti.

Rubiķis atklāja, ka ļoti priecājas sadarboties ar orķestra "Rīga" mūziķiem, kuri aug savā profesionalitātē un ir gatavi arvien mācīties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti