Rīta Panorāma

Kā sankciju ieviešanai pret Krieviju ietekmēs mūsu tranzīta uzņēmējus?

Rīta Panorāma

Intervija ar Ojāru Kalniņu

Kora "Kamēr" jaunā programma.

Diriģents Jānis Liepiņš vēlas strādāt operā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lielās mūzikas balvas laureāts un jauniešu kora „Kamēr…” vadītājs Jānis Liepiņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atklāja, ka nākotnē labprāt apgūtu plašāku mūzikas repertuāru, strādātu operā un ar simfoniskajiem orķestriem.

Apgūt plašāku repertuāru, sākt strādāt operā un ar simfoniskajiem orķestriem dažādiem,” savus nākotnes plānus atklāj diriģents, piebilstot, ka labprāt strādātu arī ārpus Latvijas kā viesdiriģents.

Kā vēstīts, Latvijas Universitātes Lielajā aulā 15. un 16.martā pirmatskaņojumu piedzīvos jauniešu kora „Kamēr...” jaunākā programma „Amber songs”, kas tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas „Rīga 2014” programmas  tematiskās līnijas „Dzintara ādere” ietvaros.

Projektā „Amber songs” latviešu tautasdziesmas apdarinājuši šādi komponisti: Vladimirs Martinovs (Krievija), Ksavjers Sarasola (Spānija, Basku valsts), Gabriels Džeksons (Lielbritānija), Param Vir (Indija/ Lielbritānija), Kasija Glovicka (Polija), Nikolass Lenss (Beļģija), Pēteris Vehi (Igaunija), Vitauts Miškinis (Lietuva), Jans Sandstrēms (Zviedrija), Henriks Odegārds (Norvēģija), Francis Hercogs (Austrija), Mihaels Ostrziga (Vācija), Ītens Sperijs (ASV), Gilads Hohmans (Izraēla), Hasans Udžarsu (Turcija), Pēteris Plakidis un Evija Skuķe (Latvija). Teju visi komponisti būs klāt arī pasaules pirmizrādes koncertos 15. un 16.martā.

Projekta mākslinieciskais vadītājs ir kora „Kamēr...” diriģents Jānis Liepiņš, mākslinieks Ilmārs Blumbergs, koncerta režisors Roberts Rubīns, bet konsultants ir etnomuzikologs Valdis Muktupāvels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti