Kultūras ziņas

Rīt "Latvijas jaunās mūzikas dienu" noslēgums

Kultūras ziņas

Latvijā jauns kino festivāls

Pučīni "Bohēmas" izrāde jubilejas gaisotnē

Diriģents Ilmārs Lapiņš: 70 – nemaz tik traki nav

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kā vēstīts, ar Džakomo Pučīni operas „Bohēma” izrādi diriģents Ilmārs Lapiņš 2.aprīlī atzīmē savu 70.dzimšanas dienu Latvijā. "70  - nemaz tik traki nav," saka jubilārs.

Diriģents Ilmārs Lapiņš, kura 70 gadu jubilejai veltīta 2.aprīļa izrāde, kopš 2009.gada ir Irkutskas apgabala filharmonijas Gubernatora orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents. "Bohēma" būs pirmā Ilmāra Lapiņa diriģētā izrāde Latvijas Nacionālajā operā.

Varu teikt, ka 70 – nemaz tik traki nav. Jautājums – kā tu pats jūties,” saka jubilārs.

Jau no piecu gadu vecuma Ilmāra Lapiņa dzīve ir mūzika. 13 gadi Dārziņskolā, tad Pēterburgas Konservatorija, kura absolvēta gan alta, gan simfonisko un operdiriģentu profesijās, tad aspirantūra Maskavā un diriģenta darbs ar visai plašu ģeogrāfiju – no Maskavas Lielā teātra līdz Vīnei, Belgradai Ufai, Tomskai, Veronai, Jaroslavļai, Klaipēdai un arī koncertiem Latvijā kopā ar Filharmonijas kamerorķestri, Liepājas simfonisko orķestri, sadarbība ar vokālajām zvaigznēm Belvedēras konkursā, Operas atklāšanā un Siguldas opermūzikas svētkos, bet nu – jubileja uz dzimtenes skatuves.

Man Rīga ir visskaistākā pilsēta pasaulē - bijusi, ir un būs. Un Latvija ir Latvija. Tur neko nevar ne pielikt, ne atņemt,” norāda diriģents.

Ingu Kalnu, kura „Bohēmā” dziedās Mimī lomu, diriģents pazīstot jau ļoti sen. "Viņas uzaicināšana uz „Bohēmu" ir laba operas vadības dāvana jubileja, atzīst Lapiņš.

„Latviju es neaizmirsīšu. Vienu reizi gadā es vienmēr esmu šeit,” pirms operas mēģinājuma atvadoties teic diriģents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti