Diriģents Andris Nelsons izcīnījis divas «Grammy» godalgas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Losandželosā, ASV, svētdien pasniegtas prestižās "Grammy" godalgas, un divās balvu kategorijās godalgas izcīnījis Andris Nelsons kopā ar Bostonas Simfonisko orķestri, liecina informācija "Grammy" oficiālajā tīmekļa vietnē.

Diriģents kopā ar Bostonas orķestri par šī gada jūlijā izdoto albumu "Shostakovich: Symphonies Nos. 4&11" bija nominēts kategorijās "Vislabāk producētais klasiskās mūzikas albums" un "Labākais orķestra sniegums" un abās šajās kategorijās ir uzvarējis.

Nelsons jau divus iepriekšējos gadus saņēmis "Grammy" balvu kategorijā "Labākais orķestra sniegums". Pirms diviem gadiem Nelsons saņēma balvu par Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ierakstu, savukārt pagājušogad "Grammy" orķestrim tika piešķirts par Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9".

Nelsons savā "Facebook" kontā ierakstījis pateicības vārdus par saņemto balvu, tādējādi uzslavējot savu komandu par divām saņemtajām balvām.

"Es esmu ārkārtīgi lepns par Bostonas Simfonisko orķestri un mūsu īpašo muzikālo savienību, jo tā rezultāts patiesi iedvesmo. Mūzika dziļi sakņojas manā audzināšanā, tāpēc ceru, ka tā uzrunā klausītājus tikpat daudz kā mani," rakstīja Nelsons.

Savukārt muzikoloģe un Latvijas Radio 3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode uzskata – kārtējā "Grammy” balva Nelsonam ir likumsakarība.

“Andris Nelsons ar savu Bostonas orķestri šobrīd lido ļoti augstos mākslinieciskos padebešos, un Šostakovičs – tā ir viņa sirds mūzika jau ilgu laiku,” pastāstīja Vaivode.

“Viņi šo balvu saņem jau trešo gadu pēc kārtas, bet pirmoreiz orķestris saņem arī balvu ne tikai par labāko orķestra izpildījumu, bet arī par labākajiem producēšanas jeb skaņu režijas panākumiem. Šie skaņu ieraksti ir tapuši koncertos, kas nozīmē, ka ierakstos ir ļoti dzīva un atkailināta mūzikas nerva klātbūtne, kas ierakstam, protams, nāk par labu. Bet tas neizslēdz arī kādas neprecizitātes,” teica muzikoloģe.

Gunda Vaivode raksturo Andra Nelsona apbalvojumu
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

Viņa arī atklāja, ka pēc katra koncerta, tā vietā, lai pēc šiem Šostakoviča megadarbiem mazliet atslēgtos, Andris Nelsons katru vakaru līdz vēlai naktij kopā ar skaņu režisoru vēlreiz noklausās šos koncertierakstus, lai pārklausoties galarezultātā sasniegtu pēc iespējas labākā skaņu celiņa versiju.

“Protams, tehnoloģijas var izdarīt daudz, bet tās ir nulle bez sirds klātbūtnes. Un Andrim Nelsonam sirds ir liela,” pauda Vaivode.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti