Diriģents Andris Nelsons ieguvis divas «Gramophone» balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latviešu diriģents Andris Nelsons ir ieguvis divas no 12 prestižā britu žurnāla „Gramophone” klasiskās mūzikas gada balvām. 

Par gada labāko simfoniskās mūzikas albumu ir atzīts Andra Nelsona un viņa vadītā Bostonas simfoniskā orķestra pērn kompānijā „Deutsche Gramophon” ierakstītā  Šostakoviča 10. simfonija, kas šī gada februārī  ieguva arī ASV skaņu ierakstu akadēmijas balvu „Grammy” kategorijā Labākais orķestra sniegums.

Dānijas komponista Hansa Abrahamsena opuss „Let me tell you”, ko ierakstījusi Kanādas dziedātāja Barbara Hannigena un Bavārijas Radio Simfoniskais orķestris Andra Nelsona vadībā, ir ieguvis labāko laikmetīgās mūzikas balvu. Šis ieraksts izdots kompānijā „Winter & Winter”.

Ar balvu laureātu pilnu sarakstu var iepazīties britu žurnāla mājaslapā.

Svinīgā „Gramophone” balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies Londonā 15. septembrī, to tiešraidē pārraidīs ''Medici TV''. Ceremonijas laikā tiks atklāti uzvarētāji arī kategorijās Gada jaunais mūziķis, Gada mūziķis, Gada ieraksts, Gada ierakstu kompānija, kā arī pasniegs balvu par mūža ieguldījumu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti